ροή ειδήσεων

Ρόδος: Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζουν τα τείχη της μεσαιωνικής πόλης



Ρόδος: Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζουν τα τείχη της μεσαιωνικής πόλης

Έχουν φυτρώσει μέχρι και... συκιές - Κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα το υπουργείο Πολιτισμού - Μερίδιο ευθύνης και στον Δήμο.

Σε βαθειά... νιρβάνα εξακολουθεί να βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού, αναφορικά με τα έργα συντήρησης που θα πρέπει να γίνουν στα τείχη της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου (και όχι μόνο) τα οποία δυστυχώς, έχουν χορταριάσει γεγονός που δημιουργεί (εκτός από αλγεινή εντύπωση) μια σειρά από κινδύνους σε ότι αφορά την στατικότητα του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα από τα εισιτήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους (μουσεία, Λίνδος, Φιλέρημος, Κάμειρος κλπ) ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ετησίως, ποσό όμως το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει στα ταμεία του Υπουργείου Πολιτισμού, χωρίς να γίνονται τα στοιχειώδη έργα συντήρησης που απαιτούνται στον τόπο μας.



Φέτος η κατάσταση σε ότι αφορά τα χορταριασμένα τείχη, είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου για τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και δυστυχώς, ακόμα και σε κεντρικές περιοχές (κολώνα, πλατεία Σύμης, θαλασσινή πύλη, είσοδος Αγίου Φραγκίσκου, Τάφρος, Κόκκινη Πόρτα κλπ) η κατάσταση κρίνεται ως επιεικώς απαράδεκτη.

Μερίδιο ευθύνης έχει επίσης και ο Δήμος της Ρόδου, καθώς σε πολλά σημεία περιμετρικά και εσωτερικά της Παλιάς Πόλης, υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις, που προσβάλλουν και τους ροδίτες και τους επισκέπτες μας.

Σημειώνεται ότι η... βλάστηση αυτή ανάμεσα στα τείχη, δημιουργεί σταδιακό αδυνάτισμα των αρμών, με αποτέλεσμα να τίθεται ακόμα και ζήτημα στατικότητας.



πηγή: protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/17 00:18

    Στην πλατεια Συμης πανω απο την ΔΕΗ ,πανω απο την βρυση, δεν ξερω ποσα χρονια εχει να το καθαρισουν,!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετά σου λέει ότι θέλουν να χτίσουν ξανά τον Κολοσσό τρομάρα τους! Εδώ αυτά που έχουν δεν μπορούν να συντηρήσουν και να μαζέψουν τα σκουπίδια και μεγαλοπιάνονται με δευτερεύοντα θέματα. Διαγραμμίσεις στους δρόμους ανύπαρκτες, στάσεις ερείπια, χόρτα στα πεζοδρόμια και δρόμους, ακλάδευτα δένδρα, σπασμένοι κάδοι και έχεις και τον δήμαρχο να βγαίνει φωτογραφίες όταν τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν έναν δρόμο ή παρκάκι! Είχε δίκιο ο Φούχτελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δώστε τα τείχη στην φραπορτ θα τα φτιάξει όπως έφτιαξε το αεροδρόμιο, απορία αυτός ο Τοπικός Μεγαλοπαράγοντας και προύχοντας του νησιού που είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων έχει πάει τώρα τελευταία στο αεροδρόμιο να δει πόσο καλή δουλειά έχει γίνει ???10 μέρες χωρίς σαπούνι οι τουαλέτες. Η ΥΠ Α έλεγε δεν εχω λεφτά αυτοί ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *