ροή ειδήσεων

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΦΤΑΚΛΑΚΗ-ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ


Λεκτικό και σωματικό προπηλακισμό της περιφερειακής συμβούλου Λίτσας Φτακλάκη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιάννης Μαχαιρίδη "Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Φαίνεται πως ο κος Γ. Χατζημάρκος εξέλαβε τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική στάση της μείζονος αντιπολίτευσης ως αδυναμία αλλιώς δεν εξηγούνται τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα , Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 στα γραφεία της Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στη Ρόδο.

Ο Γ.Χατζημάρκος με λεκτικό και σωματικό προπηλακισμό, χρησιμοποιώντας σε έντονο και απαξιωτικό ύφος εκφράσεις όπως «φύγε έξω από το γραφείο μου ρε κομμώτρια»…., «δεν θα μου κάνεις το γραφείο μου κομμωτήριο», «ρε κατιναριώ φύγε από το γραφείο μου.. », «άσχετη που θα μου μιλήσεις εμένα για διοίκηση» και με άσκηση σωματικής βίας ( έντονες σπρωξιές στο δεξί ώμο), εκδίωξε ο δημοκρατικά εκλεγμένος περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, από το γραφείο του περιφερειάρχη στη Ρόδο, την εκλεγμένη περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και τέως αντιπεριφερειάρχη Ν.Αιγαίου, Ελευθερία ( Λίτσα) Φτακλάκη πριν την έναρξη τη συνεδρίασης της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου ‘ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε’ ( 8.06.2017) που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο γραφείο του.

Αφορμή για την αήθη και άνανδρη επίθεση κατά του μέλους της παράταξης μας « Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και μέλος του ΔΣ της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. , ήταν η μη αποδοχή από τον Γ.Χατζημάρκο, νυν Πρόεδρο της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε., να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου υπό την παρούσα διοίκηση καθώς και πρόταση της κας Φτακλάκη να συζητηθεί μετά τη λήξη της συνεδρίασης ένα θέμα που αφορούσε στη λειτουργία του ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς στο οποίο σημειωτέον μέχρι πρότινος η κα Φτακλάκη ήταν μέλος του ΔΣ. Στη σημερινή συνεδρίαση θα ψηφιζόταν η αποδοχή των νέων μελών της εταιρείας ( Χρήστος Μπάρδος, Δημήτρης Τσοπανάκης, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και Γιώργος Μηνατσής) και η αποχώρηση του ιδίου (Γ.Χατζημάρκου) και της κας Χαρίκλειας Γιασιράνη, οι οποίοι και ήσαν όλοι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου .

Πολλά θα είχαν να πουν οι γυναικείες οργανώσεις για τον απαξιωτικό και άναδρο τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκε από το γραφείο του περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, η κα Ε.Φτακλάκη, προσδίδοντας στις λέξεις ‘κομμώτρια’, ‘κομμωτήριο’, ‘κατιναριώ’ ένα προφανή σεξισμό αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ο περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου αναπαράγει ένα πολιτικό ήθος ‘φασισμού’ και σωβινισμού. Παρόμοιες συμπεριφορές επέδειξε και στην συνεδρίαση του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Σύρο, όπου και καταφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον τ. περιφερειάρχη , Γ.Μαχαιρίδη και στον τέως Δήμαρχο Λειψών, Μπενέτο Σπύρο.

Καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό και απαξιώνουν θεσμούς και δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη του Π.Σ.

Τέλος, καλούμε τον περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, να ζητήσει δημόσια συγνώμη από την Ελευθερία ( Λίτσα) Φτακλάκη, εκλεγμένο μέλος της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Ν.Αιγαίου για την απρεπή και σεξιστική συμπεριφορά του.


Σκληρή απάντηση της Περιφέρειας
Ν. Αιγαίου στην ανακοίνωση της παράταξης Μαχαιρίδη


Σε απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρονται τα εξής:

Η πρώτη δημόσια ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη από τα έδρανα της αντιπολίτευσης εδώ και τρία χρόνια, όλως περιέργως, αφορά την απόπειρα προάσπισης μιας προσβλητικής, αφύσικα προκλητικής, αναιδούς, υστερικής και τραμπουκικής συμπεριφοράς της συνεργάτιδας του Ελευθερίας Φτακλάκη.

Σε μια εποχή που τα καθημερινά θέματα που πλήττουν τον τόπο είναι αναρίθμητα, η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη, αποφάσισε να βγει από τη νιρβάνα, την απάθεια του θεατή και την αφωνία της, για να ασχοληθεί και να υπερασπιστεί το “ιερό της δικαίωμα” της συνεργάτιδάς του στην πρόκληση και την ασυδοσία.

Στην ψευδή περιγραφή που συνοδεύει την ανακοίνωση της παράταξης Γιάννη Μαχαιρίδη, περί τήρησης νομιμότητας και αιτήματος συζήτησης των θεμάτων που αφορούν άλλη εταιρεία από αυτή της οποίας το ΔΣ συνεδρίαζε, δεν μπορεί κανείς φυσιολογικός άνθρωπος να απαντήσει χωρίς να αναγκαστεί να ακολουθήσει το επίπεδο της επιτιθέμενης και μαινόμενης συνεργάτιδάς του.

Να την χαίρεται, να την υπερασπίζεται και να την στηρίζει , χωρίς βέβαια να προβάλει και την δημόσια απαίτηση να υφιστάμεθα όλοι την χυδαιότητα τέτοιων συμπεριφορών.

Σε ότι αφορά τα μελοδραματικά περί γυναικείων οργανώσεων, ευτυχώς υπήρξαν μάρτυρες και είναι πολλοί.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/6/17 16:39

    ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/17 09:47

    ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ 2010 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΕΞΑΠΕΛΥΕ ΣΤΥΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΤΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ! ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΤΑΙΝΕ ΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ....ΒΟΘΡΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *