ροή ειδήσεων

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου: Έπεσαν οι φιλολαϊκές μάσκες - Αριστερές κατά βούληση διώξειςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ


«Νοσοκομείο Ρόδου: Έπεσαν οι φιλολαϊκές μάσκες - Αριστερές κατά βούληση διώξεις – Για τη λύση των προβλημάτων προσδοκούμε τον από μηχανής Θεό ή την προστάτιδά μας Αγία Αικατερίνη»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, εκτιμώντας πως τα όρια της ανοχής των εργαζομένων και οι επανειλημμένες ευκαιρίες που έδωσαν στην Διοίκηση έχουν εξαντληθεί προ πολλού, απευθύνεται στην τοπική μας κοινωνία και καταγγέλλει τα παρακάτω, τα οποία συνοψίζονται σε δύο κυρίως ζητήματα :
Το πρώτο ζήτημα είναι ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου αντιμετωπίζει πολλαπλά και πολύ οξυμένα προβλήματα.
Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, έχει τρωθεί επικίνδυνα η εργασιακή ειρήνη στον χώρο και αυτό παράγει συνεχώς δυσμενή αποτελέσματα τα οποία επιδεινώνουν το πρώτο ζήτημα, αφού είναι γνωστό ότι για να αντιμετωπισθούν μόνο εκ των ενόντων προβλήματα, απαιτούνται υπερβάσεις αλλά και συναινέσεις, τις οποίες αυτή η Διοίκηση όχι μόνο δεν επιδιώκει, αλλά αντίθετα τις δυναμιτίζει!
Αναλυτικά, η κατάσταση έχει ως εξής:

Κατά τους τελευταίους δύο μήνες η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, αφού σταμάτησε το «κυνήγι» των γιατρών, έχει εξαπολύσει ένα κύμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς όλους τους υπαλλήλους της Διοικητικής- Οικονομικής Υπηρεσίας (πλην των λίγων εκλεκτών της) και κυρίως την ιεραρχία της υπηρεσίας, απειλώντας τους με εσωτερικές μετακινήσεις, ξήλωμα από θέσεις ευθύνης, μηνύσεις, κλήσεις σε απολογία και καταλογισμούς (σε όποιον διαφωνεί ακόμα και για λόγους νομιμότητας με τις αποφάσεις της Διοίκησης).
Ενώ όμως η Διοίκηση αναλώνεται καθημερινά σε συσκέψεις, παρασυσκέψεις και συζητήσεις (όχι με την υπηρεσιακή ιεραρχία, αλλά με ένα αμφιλεγόμενο «κονκλάβιο» υπαλλήλων – ιδιότυπων «συμβούλων» της), είτε για το που θα μετακινήσει υπαλλήλους προς εκφοβισμό, επειδή δεν συμφωνούν με τις πρακτικές της και εκφράζουν αντίθετες απόψεις ή διαφωνούν με τις αποφάσεις της , είτε για να «εξυπηρετήσει» τους κομματικά ή και φιλικά προσκείμενους με αυτήν, τοποθετώντας τους για «επιβράβευση» σε θέσεις της προσωπικής τους μάλιστα επιλογής και αρεσκείας, το Νοσοκομείο μας έχει σοβαρά προβλήματα, τα οποία είναι θέματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν ξεκάθαρα με ενέργειες της Διοίκησης (δηλαδή δεν απαιτούνται ενέργειες π.χ. από το Υπουργείο), όπως -ενδεικτικά και μόνο- μεταξύ άλλων:

1) Στο νοσηλευτικό προσωπικό οφείλονται περίπου 12.000 ρεπό αναπαύσεως (όταν ανέλαβε η νέα Διοικήτρια πριν ένα χρόνο, οφείλονταν 8.500 ρεπό περίπου) και το προσωπικό έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια αντοχής του. Παρόλο ότι προσλήφθηκαν (που είναι αναμφίβολα κάτι θετικό) με τις νέες προκηρύξεις 42 άτομα από τους οποίους οι 33 ήταν νοσηλευτές (όπως πληροφορηθήκαμε αποχώρησαν με νόμιμη άδεια μητρότητας 6 νοσηλεύτριες, δηλαδή στην ουσία ενισχυθήκαμε με 27 νοσηλεύτριες) ενώ εξακολουθούν να παραμένουν άνω των 230 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού κενές, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να λειτουργεί με το 45% περίπου του προβλεπόμενου από τον Οργανισμό του, νοσηλευτικού προσωπικού!!!
2) Στις τραπεζοκόμες οφείλονται περίπου 240 ρεπό και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς το προσωπικό που υπηρετεί είναι το μισό από προβλεπόμενο στον Οργανισμό και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις τέτοιου είδους προσωπικού στο άμεσο μέλλον.
3) Η νέα ιατρός – Ογκολόγος, που διόρισε το Υπουργείο προκειμένου να εξυπηρετηθεί πλήθος συμπολιτών μας και να μην ταλαιπωρείται στην Αθήνα, δεν έχει ακόμα δικό της χώρο και εξυπηρετεί τους ασθενείς της σε κοινόχρηστο γραφείο (σταθμό νοσηλευτών), ενώ δεν έχουν γίνει ενέργειες από τη Διοίκηση για την βελτίωση του χώρου εξυπηρέτησης των ασθενών - καρκινοπαθών (ο αριθμός των οποίων έχει πλέον διπλασιασθεί λόγω της ύπαρξης για πρώτη φορά Ογκολόγου) γεγονός το οποίο έχει καταγγελθεί από τον τοπικό σύλλογο των ασθενών και προκλήθηκε μάλιστα πρόσφατα και σχετικό επεισόδιο διαμαρτυρίας σε εκδήλωση του Δήμου Ρόδου.
4) Τα πλυντήρια του Νοσοκομείου είναι σαράβαλα και όσα λειτουργούν, λειτουργούν με πατέντες των τεχνικών μας, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές εργατοώρες αλλά και να είναι αυτό εξαντλητικό για τους υπαλλήλους των πλυντηρίων, αφού τους παίρνει υπερδιπλάσιο χρόνο για το πλύσιμο και το σιδέρωμα του ιματισμού. Τα άπλυτα σεντόνια σχηματίζουν βουνά και οι λιγοστοί υπάλληλοι εργάζονται πάνω από τις δυνάμεις τους για να τα βγάλουν πέρα, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη ειδικοτήτων πλυντών – σιδερωτών για τα επόμενα έτη. Μάλιστα αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί εντός του έτους ένας υπάλληλος ενώ άλλος ένας λόγω προβλημάτων υγείας εργάζεται με δεκανίκι!.
5) Λιμνάζει η «Δωρεά Γεωργαντέλη» για την ενίσχυση σε ιατρικό εξοπλισμό της Οφθαλμολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας και τα χρήματα της δωρεάς παραμένουν ανεκμετάλλευτα, προκαλώντας την απελπισία των ιατρών και των ασθενών, ειδικά αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης που οι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται να επισκέπτονται εξωτερικούς ιατρούς, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Κρατικό Νοσοκομείο, λόγω μακροχρόνιας βλάβης των ιατρικών μηχανημάτων.
6) Παραμένουν ανεκμετάλλευτα τα χιλιάδες ευρώ που εδώ και ένα χρόνο ενέκρινε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (με εισηγητή τον πρώην γιατρό του Νοσοκομείου κ. Σωτρίλλη Θωμά) για την προμήθεια συγκροτημάτων παραγωγής Οξυγόνου για να διασφαλισθεί το νησιωτικό Νοσοκομείο μας από τον οποιοδήποτε κίνδυνο έλλειψης. Πότε θα εγκατασταθούν επιτέλους τα μηχανήματα; Αυτή η καθυστέρηση δεν ζημιώνει το Νοσοκομειο ;

Αντί λοιπόν η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Ρόδου να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, τα αφήνει να λιμνάζουν και επιδίδεται σε ένα «κυνήγι μαγισσών», στο οποίο δεν μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες από αυτήν διοικήσεις. Για να επιλύσουν όλα τα παραπάνω προβλήματα διορίσθηκαν οι νέοι μας Διοικήτρια και Αναπληρωτής Διοικητής και όχι για να εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα, ή να παρέχουν την προστασία τους σε πειθαρχικά ελεγχόμενους υπαλλήλους.

Εκείνο όμως που κυριολεκτικά «ξεχείλισε το ποτήρι», είναι η Πράξη την οποία εξέδωσε στις 6/6/2017, με την οποία μετακινούνται μαζικά και ταυτόχρονα εννέα (9) υπάλληλοι σε άλλα τμήματα, για να «βολευτούν ημέτεροι», χωρίς κανένα προγραμματισμό και εκπαίδευση και χωρίς την εισήγηση και ενημέρωση της υφισταμένης ανώτερης ιεραρχίας και των αρμοδίων προϊσταμένων των τμημάτων. Όλα τα παραπάνω ξεκίνησαν όταν τοποθέτησε (αρχές Απριλίου) στο γραφείο της, ουσιαστικά με την ιδιότητα «Οικονομικού Συμβούλου», υπάλληλο για την οποία εκκρεμεί πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος (έγκληση για νοθεία εγγράφου παραγγελίας προμήθειας υγειονομικών υλικών από συγκεκριμένη εταιρεία, της Προϊσταμένης νοσηλεύτριας του χειρουργείου και αντιπροέδρου του Συλλόγου μας) και αναμένονται επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας για φερόμενες παραβάσεις της, κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως υπαλλήλου του γραφείου Προμηθειών της Οικονομικής Υπηρεσίας. Η παραπάνω ενέργεια, όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, πλην όμως η Διοίκηση αντί να προστατέψει τους διαμαρτυρόμενους ιεραρχικά προϊστάμενους της υπαλλήλου, εγκατέστησε την υπάλληλο αυτή στα γραφεία της Διοίκησης σαν άτυπο «Σύμβουλο» της, ψάχνοντας πλέον Διοίκηση και «Σύμβουλος» σε αντίβαρο και για συμψηφισμό, να βρουν πειθαρχικές ευθύνες των διαμαρτυρόμενων υπαλλήλων, ονομάζοντας “οικονομικά σκάνδαλα” κάποια προ 10ετίας (και πάντως πέραν της 5ετίας) λάθη ή παραλείψεις υπαλλήλων, οφειλομένων κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, χωρίς προσωπικό τους όφελος, προκειμένου μόνο να εκθέσει την ιεραρχία της Υπηρεσίας, η οποία έχει στοχοποιηθεί γιατί δεν είναι αρεστή κομματικά, αλλά και προηγούμενους Διοικητές, για κομματική εκμετάλλευση!!! Βρέθηκαν διωκόμενοι και απειλούνται καθημερινά η Προϊσταμένη χειρουργείου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας που κατήγγειλε την αλλοίωση της παραγγελίας της και μήνυσε την συγκεκριμένη υπάλληλο, η Διοικητική Διευθύντρια, ο Υποδιευθυντής Οικονομικού, ο προϊστάμενος Οικονομικού, ο υπεύθυνος γραφείου Προμηθειών, και όσοι υπάλληλοι (ανάμεσά τους και ο προϊστάμενος Γραμματείας, ταμίας του Συλλόγου μας και πρώην Πρόεδρος αυτού) αντέδρασαν για την χειρίστης μορφής έμμεση προστασία από την διοίκηση, υπαλλήλου υπό πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο!!! Μάλιστα κατά την απουσία της Προϊσταμένης του χειρουργείου με αναρρωτική άδεια, διατάχθηκε και έγινε απογραφή στο τμήμα της, χωρίς την παρουσία της(!!!), μήπως και βρεθεί κάτι επιλήψιμο εναντίον της και αποδυναμωθεί έτσι η βαρύτητα της καταγγελίας της στη δικογραφία που εκκρεμεί!!!

-Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση και αν συνεχιστεί θα κλιμακώσουμε με άλλες μορφές τις αντιδράσεις μας.. Το Υπουργείο Υγείας και η Τοπική μας Κοινωνία θα την ανεχθούν;

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχόλια

 1. Ανώνυμος13/6/17, 7:56 μ.μ.

  Παρακαλώ να μας γνωρίσει ο αγαπητός σύλλογος που ήταν κρυμμένος όταν υπήρχε τρομοκρατία όλα αυτά τα χρόνια που η κυρία αυτή έκοβε και έραβε κατά το προσωπικό της δοκούν και κυνηγούσε - γαει το προσωπικό ελαχίστων εξαιρέσεων αυλικών της.Πότε υπερασπίστηκε και μάλιστα δημόσια υπαλλήλους που δέχθηκαν τόσες επιθέσεις λεκτικές ηθικές και οποιασδήποτε άλλης μορφής.Τώρα κόπτονται για την τρομοκρατία στο χώρο του νοσοκομείου; είναι πράγματι αστείο ή και ένα καλοστημένο ανέκδοτο. Άξιο απορίας που θυμήθηκαν τους κακόμοιρους υπαλλήλους στα πλυντήρια.πραγματικά με σοκάρει... Ας μας πει ο σύλλογος επιγραμματικά ένα αριθμό υπαλλήλων που δεν άντεξαν την τόση πίεση και τρομοκρατία της κυρίας αυτής και είτε παραιτήθηκαν είτε μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες με την πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε, και επίσης είναι κοινό μυστικό ότι όλοι εάν μπορούσαν να φύγουν θα έφευγαν την ίδια μέρα!!.Πότε ο αγαπητός σύλλογος μπήκε μπροστά σε μία ρεβανσιστική μετακίνηση υπαλλήλου ή σε κάποια λεκτική και προσβλητική επίθεση αυτής της κυρίας; ποτέ!!! συνεπώς παρακαλώ ας μην μας δουλεύουν κανονικά και προκαλούν το αίσθημα των υπαλλήλων του νοσοκομείου εξυπηρετώντας τις σκοπιμότητες αυτής της κυρίας. δέχομαι ότι εάν δεν το έκαναν θα είχαν και αυτοί την... τύχη όσων κατά καιρούς της αντιστάθηκαν και τους εκμηδένισε πάντα με την αρωγή των πιόνια διοικητών που πέρασαν κατά καιρούς. φυσικά ο κόσμος έξω γνωρίζει και δεν είναι πρόβατα για να χάψουν ότι τους σέρβιρε η ανακοίνωση του αγαπητού συλλόγου..ξέρουν και οι έξω απ το νοσοκομείο τι γίνεται χρόνια τώρα!!Ντροπή τους όμως....ένα μεγάλο αίσχος... λυπάμαι κύριοι του συλλόγου αλλά δεν εκπροσωπείται τους εργαζόμενους έτσι.. ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/6/17, 9:35 π.μ.

  Για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις στην κοινη γνωμη, ο Συλλογος Εργαζομενων γνωριζει ( προφανώς και γνωριζει αλλα υποκρυπτει μηπως ?? ) οτι για την καταγγελαι που αναδικνυει το προβλημα στα πλυντηρια για το "ένας υπάλληλος ενώ άλλος ένας λόγω προβλημάτων υγείας εργάζεται με δεκανίκι!." , οτι ο ανωτερω υπαλληλος ειναι κηπουρος και λογω των προβληματων υγειας που αντιμετωπιζει , μετακινηθηκε προσωρινα στα πλυντηρια με εισηγηση των ανωτερων ? Αυτου του ειδους η αναφορα ειναι αστοχη. Επισης γνωριζει συλλλογος πριν κανει τισ καταγγελιες οτι μια που αναφερει και τις τραπεζοκομες οτι υπαλληλος που απασχολειτε ως τραπεζοκομος ενω η οργανικη του θεση ειναι πλυντης, εγκριθηκε μετα απο αιτηση του ( μετα απο πολλες αιτησεις του εν λογω υπαλληλου ) η μεταταξη του σε ανωτερω κλαδο με ταυτοχρονη μεταφορα της θεσης του ? μηπως δεν μπορει να καλυφθει η θεση που μεταφερθηκε με νεα προκυρηξη? αυτο δεν το προσεξε ο συλλογος ? το προβλημα στα πλυντηρια υπαρχει χρονια, οπως και σε αλλα τμηματα. τωρα τα θυμηθηκαν? Σε αλλα τμηματα που ειναι μηδαμινοι οι υπαλληλοι , που ειναι ο συλλογος για αυτους? τοσα χρονια ειναι αφαντος. καθε ποτε κανει συνεδριαση και ενημερωνει τα μελη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος15/6/17, 8:30 μ.μ.

  Εχει παρατηρησει κανεις οτι το δελτιο τυπου της καταγγελίας δεν εχει ημερομηνια συνταξης ?
  αλλα ούτε αριθμό πρωτοκόλλου? Αυτο το διαπιστωσα σε ιστοσελιδες που αναρτήθηκε.
  και ερωτω : Αραγε ειναι γραμμενο στο βιβλιο πρωτοκολου του Συλλογου?
  και αν ναι γιαιτι πρωτον δεν γραφτηκε αριθμος πρωτοκολου και ημνερομηνια ?
  Δευτερον που ειναι τα ονοματα των υπολοιπων μελών που το συνυπογραφουν?
  Αν εχει αριθμο πρωτοκολλου που ειναι οι υπογραφες των υπολοιπων μελων?
  Αν δεν εινια γραμμενο στο βιβλιο μηπως ειναι ακυρο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/6/17, 4:31 μ.μ.

   τι λες βρε ασχετε; ουτε ο κηπουρος του νοσοκομειου δεν λεει τετοιες χαζομαρες. παιρνει το δελτιο τυπου πρωτοκολλο; περα απο τον προεδρο ποιος αλλος θες να υπογραφει ο εφορος δημοσιων σχεσεων η ο κηπουρος που δεν τον ψηφισε ουτε η μανα του στις εκλογες του συλλογου και τωρα βγαζει χολη οπου βρεθει επειδή τον εκανε η διοικητρια διοικητικο υπαλληλο; Συριζακια ερχεται ο Κυριακος...........

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/17, 4:36 μ.μ.

   Ξύλο στους ρουφιανους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/17, 4:39 μ.μ.

   Το στυλ γραψίματος μοιάζει ενός κηπουρού που θα φάει πολύ ξύλο όντως... αυτός δεν ρουφιανεύει όλους τους συναδέλφους του για να τύχει της εύνοιας της διοικήτριας;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/17, 4:40 μ.μ.

   Μην τον δείρετε ρε... αφήστε τον στην μιζέρια του.... τίποτας ήταν τίποτας είναι.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/6/17, 11:31 π.μ.

   o κυριος των πλυντηριων ειναι Νομιμος. επειδη κυκλκλοφορουν διαφορες διαδοσεις,
   Η μεταταξη του ειναι Νομιμη .. απολυτως Νομιμη.
   ΔΕν υπαρχει ιχνος παρανομίας, αλλα ουτε υπονοια και αιχμες για το προσωπο του. δεν κατηγορειται ο εν λογω κύριος και ουτε φινεται προσπαθεια να σπιλωθει το ονομα του οπως προσπαθουν πεισουν μερικοι οτι επειχειρρειτε να επιτευχθει . κια μακαρι να γινει προισταμενος ή και δεν μας ενδιαφερει. εφοσον εχει τα προσοντα.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε