ροή ειδήσεων

Καταρρέει το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου



Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου. Αποτελεί όνειδος για το κέντρο της πόλη μας , το κτίριο που στεγάζεται η ΠΥΡ εξαιτίας της κατάστασης που έχει περιέλθει ελλείψει στοιχειώδους συντήρησης των δομικών του συστατικών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια των πυροσβεστών καθώς και των διερχόμενων πολιτών.
Εδώ και πάρα πολλά έχουν να γίνουν παρεμβάσεις για την επισκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΠΥΡ και με την πάροδο των χρόνων καταρρέει. Τα σημάδια της κατάρρευσης είναι εμφανής στους πολίτες που καθημερινά διέρχονται επί της οδού Εθελοντών Δωδεκανησίων καθώς σε πολλά σημεία των εξωτερικών όψεων έχουν πέσει επιχρίσματα και σε ορισμένα σημεία έχει αποκαλυφθεί ο οπλισμός του κτιρίου και μάλιστα σκουριασμένος. Επίσης στον προαύλιο χώρο του αλλά και στα γραφεία που βρίσκονται οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους αποκολλούνται κομμάτια επιχρισμάτων και είναι ευτύχημα που μέχρι σήμερα δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ υπάρχουν και ρήγματα στους τοίχους και στις οροφές τους. Όμως ετοιμόρροπα είναι και τα παράθυρα του κτιρίου τα οποία εδώ και χρόνια δεν έχουν αντικατασταθεί ούτε και επισκευαστεί.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι, ενώ δόθηκαν χρήματα για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου που στεγάζονται υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδου , δεν διατέθηκε τα τελευταία χρόνια ούτε ένα ευρώ για το απέναντι κτίριο της ΠΥΡ.
Βέβαια εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μεταστέγαση της ΠΥΡ στις παρυφές της πόλη μας , χωρίς ωστόσο καμία δημοτική αρχή να καταθέσει καμία εναλλακτική λύση , επιδεικνύοντας τον κατάλληλο χώρο και να διεκδικήσει κονδύλια προκειμένου να κατασκευαστεί το κτίριο που απαιτείται για την στέγαση των υπηρεσιών της ΠΥΡ. Παρά τις υποσχέσεις που δίνονται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές όπως και την σημερινή το ζήτημα της μεταστέγασης της ΠΥΡ και της μεταφοράς της εκτός του κέντρου της πόλης έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.
Παρόλα αυτά όλοι οι αρμόδιοι αναγνωρίζουν ότι, σήμερα η ΠΥΡ βρίσκεται στο κέντρο της πόλη μας και την θερινή κυρίως περίοδο με την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού , μειώνεται η επιχειρησιακή δυνατότητα της σε περίπτωση που κάποιο από τα οχήματα της «κολλήσει» στην κίνηση ή δεν μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας και των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων ακόμη και μπροστά από το κτίριο που σήμερα στεγάζεται.
Πάντως οι εγκαταστάσεις που στεγάζεται σήμερα η ΠΥΡ σαφώς και δεν πληρούν τις προδιαγραφές και όπως είχε τονίσει σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διοικητής της ΠΥΡ στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί με την παραχώρηση κατάλληλου κτιρίου- οικοπέδου από τους αρμόδιους σε άλλη περιοχή αναφέροντας ενδεικτικά την περιοχή ΖΕΦΥΡΟΣ όπου εξασφαλίζεται άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς οδικούς άξονες και δεν μειώνετε η επιχειρησιακή της δυνατότητα.



http://12vima.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/6/17 23:18

    ΥΠΟΜΟΝΉ τώρα θα φτιάξουν την πρόσοψη του ΕΘΝΙΚΟΎ ΘΕΆΤΡΟΥ και θα ακολουθήσουν ένα ένα οι προσόψεις των κτιρίων για να είναι από έξω ΚΟΎΚΛΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΜΈΣΑ ΠΑΝΟΎΚΛΑ ελληνικές δουλειές συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To θέμα πρέπει να τεθεί υποψην του Αξιοσέβαστων Τοπικών Παραγόντων οι οποίοι κατά δήλωση τους είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων . Να δοθεί και αυτό στους νέους ιδιοκτήτες της Ελλάδας οι οποίοι εντός 10 ημερών θα φτιάξουν τουλάχιστον τις τουαλέτες όπως ακριβώς είχαν υποσχεθεί και σε κάτι άλλα κτήρια που αγόρασαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/6/17 16:29

    Μπροστά στο Δημαρχείο έχει εδώ κ κάμποσο καιρό ένα ύφασμα ειδικό κ γίνονται Εργασίες σε έναν τοίχο μαλλί κάθε μέρα φτιάχνουν κ μία πετρα ύπνος κ καφές που πέφτει ε κ του Αγίου Πνεύματος να μην ξεκουραστουμε???? Πυροσβεστική Αστυνομία Στάδιο Διαγόρα Ορφανοτροφείο θηλέων μέσα κ έξω μία ντροπή κ πόσα άλλα όσο είναι στην μεταχείριση του Δήμου τζαμπααααα η νοοτροπία δεν αλλάζει τι στην καθαριότητα τι στο πράσινο τι στις συντήρησεις θέλουν μισθούς χωρίς να εργάζονται αλλά ξέρουμε το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *