ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Μειώθηκαν οι μετακινήσεις με τα ταξί!Ούτε ταξί δεν χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να είναι προβληματισμοί και ανήσυχοι για το τι μέλλει γενέσθαι.
Παρότι τη φετινή τουριστική περίοδο, οι τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί μας είναι περισσότεροι αριθμητικά από’ ότι την περασμένη σεζόν, έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν ταξί. Όπως δήλωσε στο «Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου Θεοδόσης Καστανίδης ο Απρίλιος και ο Μάιος ήταν χαμένοι μήνες για τον κλάδο των ταξιτζήδων καθώς τα έσοδα τους μειώθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες των προηγούμενων χρόνων.
«Η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των ταξιτζήδων τους πρώτους μήνες της τουριστικής σεζόν είναι «μαύρο» χάλι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης ο οποίος απέδωσε την δραματική μείωση των εσόδων τους στην κακή ποιότητα τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας.
Σύμφωνα με τον κ.Καστανίδη οι τουρίστες που καταφθάνουν μέχρι σήμερα στη Ρόδο είναι χαμηλής εισοδηματικής στάθμης και επιλέγουν να διαμένουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας εντός των ξενοδοχείων που είναι all inclusive , παρά να μετακινούνται στο νησί μας. Η κίνηση στα ταξί είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι διαδρομές πλέον έχουν περιοριστεί σε μια ακτίνα 13 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου μέχρι το Φαληράκι , το αεροδρόμιο και αντίστροφα. Οι εποχές που οι τουρίστες έκλειναν τα ταξί για να πραγματοποιήσουν τον γύρω της Ρόδου ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.
Όμως στην κατακόρυφη μείωση της κίνησης σημαντικό ρόλο παίζει και η παρασυγκοιωνία η οποία τα τελευταία χρόνια στο νησί μας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις εξαιτίας της έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών. Όπως καταγγέλλει ο κ. Καστανίδης οι ελλιπείς έλεγχοι από τους ελεγκτικούς εφημερίδα οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων υποκλοπής συγκοινωνιακού έργου από τους ταξιτζήδες σε μια περίοδο που δίνουν αγώνα για την επιβίωσης τους. Παρά το γεγονός ότι, η κείμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή για τα mini-bus ,από τα τουριστικά πρακτορεία και τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων ,εντούτοις η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών δίνει το περιθώριο της παρανομίας. Tην όλη κατάσταση που επικρατεί εντείνει και η παράνομη δράση αλλοδαπών οι οποίοι υποκλέβουν συγκοινωνιακό έργο από τους ταξιτζήδες.
Το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου παρά τις προσπάθειες που καταβάλει δεν μπορεί να πατάξει την παρανομία λόγω της υποστελέχωσης του.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε