ροή ειδήσεων

Πρωταθλητής στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός!



- Όπως το 1999! Πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2016-17 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός
- Οι "πράσινοι" πέρασαν σαν σίφουνας από το ΣΕΦ, επικρατώντας άνετα του Ολυμπιακού με 66-51 κι επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, έπειτα από δύο χρόνια
- Εκκενώθηκε το γήπεδο δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, εξαιτίας των θλιβερών επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων
- "Τρελοί" πανηγυρισμοί από Γιαννακόπουλο


Πρωταθλητής Ελλάδας, μέσα στο ΣΕΦ, στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, για 36η φορά στην ιστορία του, κάνοντας το 3-2, στο "σπίτι" του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ το ήθελαν πιο πολύ και το απέδειξαν νικώντας άνετα 66-51 τους "ερυθρόλευκους" στον πέμπτο τελικό.



Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ρίβερς με 13 πόντους. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Αγραβάνης με 10 πόντους. Σε τραγική μέρα βρέθηκαν οι Σπανούλης (9π.) και Πρίντεζης (4π.).



Η ουσία είναι η κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι οπαδοί του Ολυμπιακού φρόντισαν να κλέψουν... τις εντυπώσεις με τον πιο αρνητικό τρόπο. 1.56'' πριν τη λήξη, με το σκορ 49-66 υπέρ του Παναθηναϊκού, οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν φωτοβολίδες στον "πράσινο" πάγκο κι όχι μόνο. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αποχώρησε, όπως όπως, από το παρκέ. Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το ΣΕΦ από τους φιλάθλους για να μην αποφασίσουν οριστική διακοπή, κάτι που έπραξαν οι άνθρωποι των γηπεδούχων.



Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο για τιμωρία στο επόμενο πρωτάθλημα. "Σας θέλουμε μαζί μας του χρόνου. Αποχωρήστε για να μην μηδενιστούμε για του χρόνου και να μην τιμωρηθούμε με -2", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς.

Το γήπεδο εκκενώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά. Όπως ήταν φυσικό, οι παίκτες των δύο ομάδων μόνο όρεξη για μπάσκετ δεν είχαν, με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει το μοναδικό καλάθι αυτού του διαστήματος.

Ακολούθησαν "τρελοί" πανηγυρισμοί στα "πράσινα" αποδυτήρια, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός.



Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός, ορμώμενος από τον κόσμο του, μπήκε με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι. Με τρία σερί τρίποντα από Μάντζαρη (2) και Παπανικολάου (1), οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν με 11-3 στο 4'. Το ψηλό σχήμα του Τσάβι Πασκουάλ, με τους Γκάμπριελ, Σίνγκλετον και Γκιστ στην αρχική πεντάδα, δεν απέφερε καρπούς αυτή τη φορά, με τον Καταλανό τεχνικό να παίρνει τάιμ άουτ και να περνάει τον Καλάθη στο παρκέ.

Η εικόνα του “τριφυλλιού”, μετά την είσοδο του διεθνή Έλληνα γκαρντ, άλλαξε άρδην. Οι “πράσινοι”, με επιμέρους σκορ 9-1, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (12-12 στο 7'), με τους “ερυθρόλευκους”, πάντως, να ολοκληρώνουν το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 17-14.

Η δεύτερη περίοδος ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, πιάνοντας από το... λαιμό το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι “πράσινοι” έπαιξαν τρομερή άμυνα, ενώ κατάφεραν, σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, να φτάσουν με μεγάλη άνεση στο “ερυθρόλευκο” καλάθι.

Με τον Καλάθη να ζωγραφίζει στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 25-21 στο 14', με τον Φώτση να βάζει με τρίποντο για πρώτη φορά τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ με 7 πόντους (23-30 στι 17'). Ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει στην επίθεση, με τον Ρίβερς να στέλνει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (23-34 στο 18') με νέα τρίποντη “βόμβα”. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν στους 9 πόντους (27-36) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.



Η απόλυτη κυριαρχία του “τριφυλλιού” συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι “πράσινοι” έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με τους “ερυθρόλευκους” να εξαφανίζονται από τον αγωνιστικό χώρο. Ενδεικτικό είναι ότι πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους στο δεύτερο μέρος πέντε λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτα. Οι "ερυθρολευκοι" πέτυχαν μόλις 10 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Τα 3 τρίποντα από Καλάθη, Τζέιμς και Γκαμπριέλ κατέστρεψαν την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, στέλνοντας τη διαφορά στους 20 πόντους 27-47. Τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού έτρεμαν, οι Πειραιώτες σκόραραν με το σταγονόμετρο, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 21 πόντους (34-55). Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι "πράσινοι" παρέμειναν ψύχραιμοι, φτάνοντας δια περιπάτου στην τελική επικράτηση. Με το σκορ 49-66, 2.56 πριν τη λήξη το ΣΕΦ γέμισε «φλόγες» από τα αναμμένα καπνογόνα. Οι κροτίδες ηχούσαν η μία μετά την άλλη, ο Παναθηναϊκός αποχώρησε στα αποδυτήρια και ο αγώνας ξανάρχισε μετά από 23 λεπτά..

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (1), Γκριν 4, Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2, Τζέιμς 11 (1), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *