ροή ειδήσεων

Μεγάλο πλήγμα δέχεται ο κλάδος της εστίασης στη Ρόδο



Πλήττεται φέτος ο κλάδος ο εστίασης στη Ρόδο. Ούτε «σεφτέ» δεν κάνουν εστιατόρια του νησιού μας από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρόδο για τις διακοπές τους.

Απογοητευμένοι και απελπισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων της Ρόδου καθώς τα έσοδα τους κατρακύλησαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι, υπάρχει αρκετός κόσμος στο νησί μας.


Η Ρόδος μπορεί να παρουσιάζει σημαντική αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών όμως δεν αποτυπώνεται και στους τζίρους των καταστημάτων της και κυρίως στον κλάδο της εστίασης. Οι τουρίστες που επισκέπτονται φέτος το νησί μας είναι χαμηλής εισοδηματικής στάθμης και επιλέγουν να διαμένουν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας εντός των ξενοδοχειακών μονάδων που τους προσφέρουν διακοπές all inclusive, αντί να ξοδεύουν κατά την παραμονή τους στη Ρόδο.

Μάλιστα φέτος όλο και περισσότεροι τουρίστες που επιλέγουν να περάσουν την ημέρα τους σε κάποια παραλία ή να επισκεπτούν τα αξιοθέατα της Ρόδου , φροντίζουν να έχουν μαζί τους σε ταπεράκι φαγητό από το ξενοδοχείο που διαμένουν , παρά να γευματίσουν σε κάποιο εστιατόριο και να ξοδεύσουν για την σίτιση τους.Ακόμη και σε περίπτωση που επιλέγουν ένα εστιατόρια για το γεύμα ή το δείπνο τους είναι φειδωλοί στις παραγγελίες τους και επιλέγουν δύο με τρία πιάτα για το τραπέζι τους τα οποία κρίνουν οικονομικά για την τσέπη τους.


Το all inclusive που είναι αναγκαίο κακό για τον τουρισμό της Ρόδου , αφού είναι ευρέως διαδεδομένο και στους ανταγωνιστικούς προορισμούς της , πλήττει βάναυσα τον κλάδο της εστίασης, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους τουρίστες με την ανάδειξη και την προβολή της ντόπιας κουζίνας.


Πάντως πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων εκτιμούν πώς δεν θα αντέξουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους που συνεχώς αυξάνονται , αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, καθώς τα έξοδα που έχουν για να τα κρατήσουν ανοικτά είναι πολλαπλάσια και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται από τα μέχρι σήμερα έσοδα που έχουν.

Σχόλια

  1. 8 ευρώ η <> με πολύ χαμηλής ποιότητας υλικά. Kαλά να πάθετε ζήτω το all inclusive

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/6/17 11:30

      E Ναι. Ακριβώς έτσι... Βέβαια παίρνει μπάλα και τους καλούς αλλά το 80% είναι κλέφτες οπότε μαζί σου

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *