ροή ειδήσεων

Nέες εταιρείες, περισσότεροι προορισμοί το καλοκαίρι από Αθήνα



Δέκα νέοι προορισμοί, οκτώ νέες αεροπορικές εταιρείες, ενίσχυση συχνοτήτων διεθνών δρομολογίων από 14 αερομεταφορείς και εσωτερικών δρομολογίων από πέντε προδιαγράφουν ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι όσον αφορά την κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Τα έως τώρα δεδομένα θέλουν τη φετινή θερινή περίοδο να κινείται με ιδιαίτερα ενθαρρυντικούς ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι βάση σύγκρισης αποτελεί η αντίστοιχη περυσινή, κατά την οποία καταγράφηκε κίνηση-ρεκόρ, που ξεπέρασε τους 20 εκατ. επιβάτες.

Το 2017 θα αποτελέσει την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με ενίσχυση του δικτύου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ΔΑΑ και σημαντική αύξηση της κίνησης. Εντονη παρουσία έχουν φέτος οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η προσθήκη απευθείας πτήσεων σε μακρινούς προορισμούς. Το 2017 βρίσκει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με 12 νέα δρομολόγια και σχεδόν 300 πρόσθετες πτήσεις κάθε ημέρα. Σε εβδομαδιαία βάση εκτελούνται 278 επιπλέον σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή θερινή περίοδο, εκ των οποίων οι 31 σε νέους προορισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο έντονης ανάπτυξης και δυναμικής εισόδου σε νέες αγορές, ο ΔΑΑ εξακολουθεί να εξετάζει ευκαιρίες σε αγορές της Απω Ανατολής και της Αμερικής.

Οι τρεις νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται φέτος στον ΔΑΑ είναι η χαμηλού κόστους Germania, η TUS Airways και η Scoot, που ανοίγει την αγορά των χαμηλού κόστους μακρινών προορισμών, συνδέοντας την Αθήνα με τη Σιγκαπούρη. Οι εννέα νέοι προορισμοί που εξυπηρετούνται πλέον είναι το Στρασβούργο, η Βρέμη, η Νυρεμβέργη, το Κάσελ, η Χάιφα, η Γένοβα, το Κουβέιτ, η Ποντγκόριτσα και η Σιγκαπούρη. Στο εσωτερικό της χώρας, από την άλλη, «άνοιξε» η πτήση με τακτικά δρομολόγια προς την Καλαμάτα.

Υφιστάμενους για τον ΔΑΑ προορισμούς εξυπηρετούν για πρώτη φορά οι εταιρείες Emirates (Νέα Υόρκη - Νιούαρκ), η Aegean (Εδιμβούργο), η Ryanair (Σόφια), η Alitalia (Τελ Αβίβ), η Air France (Μασσαλία, Νίκαια, Τουλούζη), η Cobalt (Πάφος), η Eurowings (Στουτγάρδη) και η Sky Express, στην οποία ανατέθηκε μεγάλο μέρος των άγονων δρομολογίων (Κάρπαθος, Ικαρία, Χίος, Νάξος, Σκιάθος, Σύρος, Αστυπάλαια, Κύθηρα, Μήλος, Πάρος, Ζάκυνθος).

Κυρίως από Aegean

Το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης υφιστάμενων προορισμών προέρχεται από τη δραστηριότητα της Aegean, που αυξάνει τις πτήσεις προς Αμστερνταμ, Βαρκελώνη, Μπορντό, Κάιρο, Παρίσι, Μόσχα, Δουβλίνο, Αλεξάνδρεια, Λισσαβώνα, Μαδρίτη, Μάντσεστερ, Μασσαλία, Μαλπένσα - Μιλάνο, Νίκαια, Ναντ, Πράγα, Τιφλίδα, Τουλούζη, Τελ Αβίβ και Βαρσοβία.

Στην προσθήκη πτήσεων προς Μόντρεαλ και Τορόντο προχωράει η Air Canada και η Air Transat προς Μόντρεαλ επίσης. Η Air Serbia πετάει προς Βελιγράδι με ενισχυμένα δρομολόγια, η Austrian προς Βιέννη, η Easyjet προς Αμβούργο, η Ellinair προς Μόσχα, η Emirates προς Ντουμπάι με δεύτερη καθημερινή πτήση, η Eurowings στο Ντίσελντορφ, η Iberia στη Μαδρίτη, η Pegasus στην Κωνσταντινούπολη, η Ryanair στο Βουκουρέστι, η Transavia France στο Παρίσι και η Vueling στη Βαρκελώνη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *