ροή ειδήσεων

Υπάλληλος της Samsung συνελήφθη για κλοπή 8.000 smartphones!



Ένας υπάλληλος της Samsung, που μάλιστα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, συνελήφθη για κλοπή 8.474 smartphones, σύμφωνα με αναφορά του The Investor.

Ο εν λόγω υπάλληλος, με το όνομα Lee, έκλεβε τηλέφωνα από τη βάση παραγωγής της Samsung στο Suwon της Ν. Κορέας, ενώ στη συνέχεια τα πωλούσε σε εμπόρους μεταχειρισμένων συσκευών. Η Samsung εντόπισε τον δράστη αφού βρήκε ακυκλοφόρητα ακόμα τηλέφωνα στο Βιετνάμ.




Ο Lee φέρεται ότι ως τώρα έχει κερδίσει 800 εκατ. γουον (πάνω από 700.000 ευρώ) από τις συμφωνίες αυτές, οι οποίες διεξάγονταν για περίπου δύο χρόνια μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Νοεμβρίου 2016.

Ο υπάλληλος κατάφερε να κλέψει τα τηλέφωνα από την εταιρεία, καθώς είχε την άδεια να προσπερνά τους σαρωτές, εξαιτίας της χρήσης αναπηρικού αμαξιδίου.



Η αστυνομία ανέφερε ότι τα χρήματα που κέρδισε από τις πωλήσεις των κλεμμένων συσκευών χρησιμοποιήθηκαν για να ξεπληρώσει χρέη 800,000 δολαρίων από παράνομο τζόγο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται εγκληματική δραστηριότητα γύρω από τη Samsung, καθώς το αφεντικό της εταιρείας, Lee Jae-yong, τον περασμένο Φεβρουάριο προφυλακίσθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για το εκτεταμένο σκάνδαλο διαφθοράς.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *