ροή ειδήσεων

Κλιμάκωση της δράσης μπροστά στην απεργία στις 20 Ιούλη



Κλιμακώνονται οι εξορμήσεις, παρεμβάσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις από τα κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα του Επισιτισμού - Τουρισμού, ώστε να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη.



Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση οργανώνεται από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά απ' το ξενοδοχείο «Electra Palace»).
Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου της «NEWREST»

Στην εταιρεία υπηρεσιών τροφοδοσίας «NEWREST» στο αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου απασχολούνται πάνω από 400 εργαζόμενοι, πραγματοποιήθηκε προχτές Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων με θέμα την απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και μίλησε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι ξεπερνούν το 50% του συνόλου του προσωπικού, αμείβονται με τα ψίχουλα της ΕΓΣΣΕ και η εταιρεία δεν τους καλύπτει καν τη μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν μέρες του μήνα που οι εργαζόμενοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο για να πάνε στη δουλειά και παίρνουν δανεικά.

Σε αυτό το φόντο, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία, υιοθετώντας τα αιτήματα του κλαδικού Συνδικάτου. Παράλληλα, για το οξυμένο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε συσκέψεις και συνελεύσεις του επιχειρησιακού σωματείου, οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τις παραπέρα δράσεις τους.
Παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες

Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής συνεχίζονται μέχρι την απεργία με το εξής πρόγραμμα: Σήμερα, Παρασκευή, θα γίνει κινητοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τα «δουλεμπορικά» συνεργεία. Την Κυριακή 16/7, μέρα απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο θα κάνει εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Την Τρίτη 18/7 θα γίνει κινητοποίηση σε μεγάλο ξενοδοχείο που δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι περιοδείες σε καταστήματα μεγάλων επισιτιστικών αλυσίδων στην περιοχή του Μενιδίου και της Φυλής από το Παράρτημα Δυτικής Αθήνας του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού.Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., η Κλεοπάτρα Βιδάλη,μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος, θα περιοδεύσει στο Μενίδι στα καταστήματα «Γρηγόρης», «Goody's», «Everest», «Coffee Island».
Πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους και στη Λάρισα

Περιοδείες και συζητήσεις με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα της Λάρισας πραγματοποιούν επίσης, αυτές τις μέρες, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλώντας τους να συμμετέχουν στην απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Την Τρίτη 11/7, κλιμάκιο συνδικαλιστών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΛ, Τάσο Tσιαπλέ, και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, Τέλη Μίαρη, περιόδευσαν στα ξενοδοχεία «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», «ΓΚΡΑΝΤ», «ΜΕΤΡΟΠΟΛ», «ΑΣΤΕΡΑΣ», «ΕΛΕΝΑ» και στα ζαχαροπλαστεία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ».

Σε όλες τις συζητήσεις εκφράστηκε η αγανάκτηση των εργαζομένων για τους χαμηλούς μισθούς, την καταπάτηση σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και των υπαρχουσών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και πολλών δικαιωμάτων τους, για την εντατικοποίηση της εργασίας και τον εκφοβισμό από τους εργοδότες που αξιοποιούν και τη μεγάλη ανεργία.

Από τους συνδικαλιστές τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου και συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, ως μια πρώτη απάντηση στην επιθετικότητα εργοδοσίας και κυβέρνησης, καθώς η άσχημη κατάσταση που βιώνουν και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Επισιτισμό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την οργάνωση και τον αγώνα των ίδιων, κόντρα και στις εργοδοτικές - κυβερνητικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στον κλάδο και τη ΓΣΕΕ.
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής

Παράλληλα με τα επιχειρησιακά και τα κλαδικά σωματεία, αποφάσεις να προκηρύξουν απεργία για τους εργαζόμενους στον κλάδο έχουν λάβει επίσης τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και Λαυρίου.

Επίσης:

-- Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων στην Κω καλεί στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 17/7, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 20/7, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων (Αρτεμισίας 2).

-- Στη Ρόδο, η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί στις 20/7 σε προσυγκέντρωση στον ΕΟΤ στις 9 π.μ. και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κύπρου.

-- Μετά τη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας,αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία και κινητοποίηση - περιφρούρηση της απεργίας σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

-- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού ν. Χανίων καλεί στις 20/7 σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως» καλεί στις 20/7, στις 10 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.

rizospastis

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *