ροή ειδήσεων

Γιατρός ανακάλυψε 27 ξεχασμένους φακούς επαφής στο μάτι ασθενούς



Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 27 φακούς επαφής βρήκε γιατρός στο μάτι μιας 67χρονης ασθενούς της που προετοιμαζόταν για χειρουργείο σε νοσοκομείο της Αγγλίας, σύμφωνα με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal.

Στο κείμενο υπογράφει η εκπαιδευόμενη οφθαλμίατρος Rupal Morjaria, αναφέρεται ότι οι φακοί είχαν γίνει μια «μπλε μάζα» μέσα στο μάτι της ασθενούς. «Ήταν ιδιαίτερα σοκαρισμένη», δήλωσε η Morjaria στην επιστημονική επιθεώρηση Optometry Today.

«Όταν την εξετάσαμε δύο εβδομάδες μετά την αφαίρεση των φακών είπε ότι αισθανόταν πολύ πιο άνετα τα μάτια της».



Η ασθενής δεν ήταν η μόνη που σοκαρίστηκε από το εύρημα. «Κανείς μας δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο», σημείωσε η γιατρός, η οποία επέλεξε να δημοσιοποιήσει την υπόθεση διότι οι περισσότεροι γιατροί δεν θεωρούσαν ότι ήταν δυνατό για κάποιον να χάσει τόσους πολλούς φακούς επαφής στο μάτι του χωρίς να έχει σοβαρά συμπτώματα.

Η ασθενής φορούσε μηνιαίους φακούς επαφής για 35 χρόνια και σπάνια επισκεπτόταν τον γιατρό στη διάρκεια αυτών των ετών. Όταν όμως τον περασμένο Νοέμβριο χρειάστηκε να γίνουν κάποιες διαδικασίες για εγχείρηση καταρράκτη, οι γιατροί σταμάτησαν, ξαφνιασμένοι από την περίεργη ανακάλυψη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *