ροή ειδήσεων

Πως να διατηρήσετε την απόδοση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα στα ύψη



Ο Ηλιακός θερμοσίφωνας είναι για κάθε νοικοκυριό μια επένδυση προκειμένου να έχει άφθονο ζεστό νερό, αλλά και να εξοικονομήσει χρήματα μιας και θα ελαχιστοποιήσει τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια όσο περισσότερα χρόνια «αντέξει» ο ηλιακός σας.

Ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας για να διατηρήσει την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα και για να μπορέσει να έχει αντοχή στον χρόνο χρειάζεται κάποια περιοδική συντήρηση.


Η συντήρηση περιλαμβάνει :
  • την απομάκρυνση των αλάτων από το μπόιλερ του ηλιακού σας,
  • τον έλεγχο τον υγρών του κλειστού κυκλώματος,
  • έλεγχο για τη σωστή λειτουργία του θερμοστάτη και απαραίτητα
  • αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου. Η συντήρηση καλό είναι να πραγματοποιείται περίπου κάθε 2-3 χρόνια. Βέβαια το κατα πόσο χρειάζεται συντήρηση ένας ηλιακός εξαρτάται και απο την ποιότητα του νερού.

Και αν τα παραπάνω θεωρούμε ότι απαιτούν εξειδικευμένους τεχνικούς παρακάτω αναφέρουμε μερικά σημαντικά σημεία που μπορείτε να προσέξετε μόνοι σας:

• Το καλοκαίρι αν ο ηλιακός σας δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό είναι να σκεπάσετε τους συλλέκτες για να μην δημιουργηθούν υψηλες θερμοκρασίες καθώς και πιέσεις και επηρεαστεί η αντοχή των υλικών. Μην ξεχνάτε ότι οι επιλεκτικοί συλλέκτες πλέον έχουν πάρα πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις σχετικά με τους παλιούς κοινούς συλλέκτες. Εκτός αυτού, σε περίπτωση που είναι κλειστού κυκλώματος, υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσει τα υγρά του με την αύξηση της πίεσης και να έχει χαμηλή απόδοση τον χειμώνα. Θα χρειαστεί δηλαδή συμπλήρωμα των υγρών του για να μπορέσει να λειτουργήσει στο μέγιστο της απόδοσης του.
• Καλό είναι επίσης να πλένουμε τους συλλέκτες προκειμένου να έχουμε ακόμα καλύτερη απόδοση.

Συνήθως οι κατασκευαστές των ηλιακών έχουν ως προϋπόθεση για να ισχύει η εγγύηση service ανα 2 έτη. Αν εφαρμόσουμε τα παραπάνω ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας θα κρατήσει αρκετά χρόνια!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *