ροή ειδήσεων

Ζήσε τον θάνατό σου στην Ελλάδα



Για να βγεις απ' το κλαμπ, κάνε τον σταυρό σου. Διότι μπορεί και να μην βγεις. Μπορεί μια λάθος λέξη να σε στείλει στον τάφο, όπως τον άτυχο Αμερικανό τουρίστα στη Ζάκυνθο. Μια Σέρβα σερβιτόρα, μια σέλφι, οι Σέρβοι μπράβοι, γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Πότε επενέβη η Αστυνομία; ρώτησε δημοσιογράφος στον Λαγανά τους μάρτυρες. Άργησαν λίγο, απάντησαν εκείνοι, επειδή το αστυνομικό τμήμα είχε κλείσει εκεί, και έπρεπε να φθάσουν από τη Χώρα.

Μάλιστα. Στον σχεδιασμό τους, εκεί στο υπουργείο του μπάχαλου, σκέφτηκαν: ποιο αστυνομικό τμήμα δεν χρειαζόμαστε; Α, του Λαγανά, ας το κλείσουμε. Πίνουν, μεθάνε, κάνουν σεξ μέσα στον δρόμο, κινδυνεύουν να πεθάνουν από τις μπόμπες οι τουρίστες, κι αν δεν πεθάνουν στο μαγαζί πηδούν από τα παράθυρα των ξενοδοχείων, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Δεν αφήνουμε τα μαγαζιά να κάνουν τη δουλίτσα τους ανενόχλητα;.. Να σερβίρουν ό,τι να 'ναι; Να γίνονται φασαρίες και τραμπουκισμοί; Στο κάτω-κάτω το '50 έσπαγαν πιάτα και μαχαιρώνονταν στα μπουζουξίδικα.

Η ένδοξή μας ιστορία επαναλαμβάνεται και επειδή είναι η δική μας ένδοξη ιστορία, ας είμαστε περήφανοι!

Το υπουργείο Τουρισμού δεν κάθεται να σκεφτεί αν αυτού του είδους τον τουρισμό θέλουμε. Θα πει κάποιος, τι να πρωτοσκεφτεί και αυτό: οι φύλακες προχθές έκλεισαν προληπτικά(!) την Ακρόπολη για τρεις ώρες. Δηλαδή, αν τελικά δεν περάσουν τα αιτήματά τους, θα ζωστούν με εκρηκτικά γύρω από τον Ιερό Βράχο;..

Πανηγυρίζουμε για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας το καλοκαίρι. Πανηγυρίζουμε για το γεγονός ότι τα σπίτια στα νησιά πουλιούνται σε Γάλλους, Αμερικανούς και Γερμανούς συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους (ναι, δεν είναι τίποτε πολυεκατομμυριούχοι εκείνοι που αγοράζουν τα πατρικά μας). Η τουριστική ανάπτυξη είναι εδώ, με φόνους πολιτών από τις γροθιές ανδρών επικυρίαρχων στα νησιά μας, που κάνουν «πόρτα» και δεν σηκώνουν μία λάθος λέξη. Που θεωρητικά είναι εκεί για να προλαβαίνουν το κακό, και τελικώς το κάνουν οι ίδιοι.

Κάθε φέτος και χειρότερα στο Φαληράκι της Ρόδου και στον Λαγανά της Ζακύνθου. Και όσο δεν κάνει τίποτα το κράτος για να περιορίσει τα τραγικά αυτά φαινόμενα τόσο θα αυξάνονται και θα εξαπλώνονται. Ποιος, στο κάτω-κάτω, δεν θέλει ψηφοφόρους καταστηματάρχες με γεμάτα πορτοφόλια;.. Ποιος δεν θέλει ποτάμια διψασμένων 20χρονων που έρχονται στην Ελλάδα «για να πιουν και να γλεντήσουν» επειδή εκεί, στον Βορρά, καταπιέζονται όλον τον χρόνο;

(Χρήσιμο πάντως είναι να δει κάποιος τι έγινε εφέτος στις σον-σον-λα-λα ιπποδρομίες του Άσκοτ, όπου γρονθοκοπήθηκαν, γδύθηκαν, μέθυσαν και έγιναν ρεζίλι μερικές δεκάδες Βρετανοί και Βρετανίδες. Οι Βρετανοί χάνουν την περήφημη αυτοκυριαρχία τους και στην πατρίδα τους και μάλιστα στον αγώνα με τα καπέλα, βασιλίσσης παρούσης, πού να ακουστεί!)

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι τα μαγαζιά δεν είναι όλα ίδια. Εντάξει, δεν είναι.

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα, ήταν το σλόγκαν του υπουργείου Τουρισμού. Επικαιροποιήστε τον, καιρός είναι.

Λεπτομέρεια στη φωτογραφία: Κάθε Πέμπτη, λέει, 2 ευρώ το ποτό. Και κανείς δεν έχει ελέγξει γιατί, όταν ακόμα και το τσίπουρο είναι ακριβότερο. Λογικό.

Γαλανιάδη Εύα

arcadiaportal

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *