ροή ειδήσεων

Μέσω ΈΣΠΑ από το Σεπτέμβριο οι προσλήψεις στα νησιά για τη στήριξη της απασχόλησης



Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας στις 8.7.2017 με τον κ. Ανδρέα Νεφελούδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ζητήματα προστασίας της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Δωδεκανήσου και ενημέρωση για τα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής.
Ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε από τον κ. Νεφελούδη να υπάρξει στήριξη του κόσμου της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου στην περιοχή μας με προγράμματα, αναπτυξιακές δράσεις και την ουσιαστική βοήθεια του Υπουργείου Εργασίας. Επισήμανε την αύξηση της ανεργίας τους χειμερινούς μήνες στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και τις μειωμένες ευκαιρίες για απασχόληση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας.

Τα Δωδεκάνησα αποτελούν τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα και τον κόσμο της εργασίας.

Τέλος αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες της νησιωτικότητας που επιβάλλουν να υλοποιηθούν νησιωτικές πολιτικές και στον τομέα της απασχόλησης.

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει δράσεις και να υλοποιηθούν προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στα νησιά μας, με στόχο τον περιορισμό της ανεργίας και είναι στον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας να ενταχθούν τέτοιες ενέργειες με προγράμματα που αναμένεται η έγκριση και έναρξη υλοποίησής τους από το Σεπτέμβριο 2017.

airetos.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *