ροή ειδήσεων

Ρόδος: Η ζωγραφιά και τα λόγια της μαθήτριας σε ψυχολόγο ανάβουν φωτιές - Σάλος για οδηγό σχολικού λεωφορείου!



Η συμπεριφορά της ανήλικης μαθήτριας είχε αλλάξει και στο σχολείο κλήθηκε παιδοψυχολόγος. Η έκθεσή της άναψε φωτιές...


Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για προσβολή της αξιοπρέπειας ανήλικης θα καθίσει εντός της ημέρας, οδηγός λεωφορείου σε ειδικό σχολείο. Θύμα παρενόχλησης φέρεται να είναι μια 16χρονη μαθήτρια, με ειδικές δεξιότητες. H έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 7η Απριλίου 2014 από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου μετά την υποβολή στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφοράς – καταγγελίας μιας ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού, σχολείου ειδικής αγωγής, για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης με ειδικές ανάγκες.

Στον κ. Παπαδομαρκάκη είχε υποβληθεί προηγουμένως σχετική αναφορά από τον διευθυντή του Σχολείου, συνοδευόμενη από έκθεση της κοινωνικής λειτουργού και της ψυχολόγου. Η έκθεση συντάχθηκε μετά από συνέντευξη με την 16χρονη μαθήτρια, που υποστήριξε ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον οδηγό και τον συνοδηγό του σχολικού λεωφορείου, που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο. Ο συνοδός φέρεται να την αποκαλούσε συγκεκριμένα «τσαχπινογαργαλιάρα» και να προσπαθούσε να την «γαργαλήσει». Από την έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων από μέρους του.

Από την άλλη ο οδηγός 4 μέρες νωρίτερα φέρεται να της έκανε υποδείξεις για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, περιγράφοντάς της τρόπους με τους οποίους διεγείρεται σεξουαλικά ο άνδρας και η γυναίκα, ενώ περαιτέρω φέρεται να την άγγιξε και στον μηρό. Σημειώνεται ότι τα όσα ειπώθηκαν από την μαθήτρια φέρονται να επιβεβαιώθηκαν κι από άλλους μαθητές, που επέβαιναν στο ίδιο λεωφορείο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ακολούθησε, η μαθήτρια έδωσε κατάθεση. Ο κατηγορούμενος συγκεκριμένα φέρεται ότι ενώ γνώριζε πως η 16χρονη με ειδικές ανάγκες, ήταν μειωμένης αντίληψης, να της περιέγραφε λεπτομερώς σεξουαλικές πράξεις. Μάλιστα φέρεται να της τηλεφωνούσε, όταν αποκάλυψε τα όσα συνέβησαν, ενώ το κορίτσι περιγράφει ότι έκλαιγε και έβλεπε εφιάλτες.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εργάζεται ως οδηγός του λεωφορείου επί 7 έτη και ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Υποστηρίζει ότι η καταγγέλλουσα μετέβαινε στο σχολείο με το αυτοκίνητο του γυμναστή και δυσαρεστήθηκε όταν ξεκίνησε μετά από εντολή του διευθυντή να μεταφέρεται με το σχολικό. Τόνισε ότι ουδέποτε είχε οποιαδήποτε συνομιλία μαζί της με σεξουαλικό περιεχόμενο και όπως είπε δεν ήταν δυνατόν να την αγγίξει στον μηρό, ενώ οδηγούσε.
newsit.gr
Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *