επικαιρότητα

Μεταμφιεσμένοι «ράμπο» της εφορίας έβγαλαν λαβράκιEπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Εντείνονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής, μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων, σε τουριστικά κέντρα της χώρας.


Οι πρώτες «καμπάνες» άρχισαν από τις Κυκλάδες, όπου οι ελεγκτές οργώνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον εντοπισμό παραβατών.Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του Χαρακτηριστικά, χθες το βράδυ, σε γεμάτο εστιατόριο της Μυκόνου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ που παρουσιάστηκαν ως απλοί πελάτες έλεγξαν δεκαπέντε τραπέζια στα οποία δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά την επιβολή των ανάλογων προστίμων.


Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό εστιατόριο στο Λιβάδι. Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια, δηλαδή η επιχείρηση δεν είχε κόψει αποδείξεις, ενώ επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.Άλλη μια περίπτωση μη χρήσης αποδείξεων αποτελεί αυτή της Νάξου. Οι ελεγκτές μεταμφιεσμένοι τουρίστες διαπίστωσαν, μετά από έλεγχο σε φούρνο, ότι οι αποδείξεις ήταν άγνωστη λέξη για πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων. Το εν λόγω κατάστημα κλείνει αύριο το πρωί.Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι με τις νέες μεθόδους θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα