ροή ειδήσεων

Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Ρόδου εξήγγειλε ο Π. ΠολάκηςΔρομολογούνται οι διαδικασίες για τη λειτουργία Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Γάκη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι υπάρχει χώρος κι ένα σχέδιο διαμόρφωσης και υπάρχει κι ένα κόστος για τη μετατροπή του χώρου και παράλληλα και του εξοπλισμού του, ο οποίος, με μια πρώτη αρχική εκτίμηση, δεν υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό, ανέφερε, αποφασίσαμε να δοθεί από το αποθεματικό του Υπουργείου, προκειμένου ν’ αρχίσει να γίνεται η αγορά του εξοπλισμού αυτού και να ξεκινήσει η διαδικασία.


Παράλληλα, στα πλαίσια της μαζικής προκήρυξης, που τις προηγούμενες μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις ιατρών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

«Δόθηκε η προκήρυξη για δύο θέσεις Επιμελητή Β’ για τη ΜΕΘ και δύο θέσεις Επιμελητών Β’ Παιδιατρικής για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου της Ρόδου».

Για τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κω αλλά και γενικότερα του τομέα της υγείας στο νησί της Κω, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, παρουσίασε στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον συνεχώς αυξανόμενο προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Κω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην επιπλέον χρηματοδότησή του, ώστε να αποπληρωθούν παλαιότερα ληξιπρόθεσμα χρέη του ιδρύματος (από 1.395.000 € που ήταν ο προϋπολογισμός του 2015 έχει φτάσει σήμερα στα 3.679.000 €!!!).

Επίσης σημείωσε πως ύστερα από πολλά χρόνια προκηρύχτηκαν θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού (χειρουργός, καρδιολόγος, νεφρολόγος, παθολόγος, αναισθησιολόγος, παιδίατροι) και πως ειδικά για τις θέσεις των παιδιάτρων επαναπροκηρύχθηκαν ως θέσεις διευθυντή, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο.

ert

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/7/17, 7:51 μ.μ.

    ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!! ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!
    ΚΡΑΤΑ ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε