ροή ειδήσεων

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΕΕΣ συμβάσεις, απολύουν, αναλαμβάνουν δεσμεύσεις (λίστα)



Μικτή είναι η μέχρι τώρα εικόνα στους δήμους σε όλη τη χώρα, αναφορικά με την υπογραφή νέων συμβάσεων έως 31.3.2018 ή έως την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ, στους συμβασιούχους -“παρατασιούχους”. Ωστόσο, οι μεγάλοι δήμοι της χώρας φαίνεται ότι προχωρούν σε νέες συμβάσεις με παράλληλα αιτήματα για μόνιμες προσλήψεις, που, άλλωστε, αποτελούν προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η aftodioikisi.gr:

-11 δήμοι έχουν ήδη εγκρίνει με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τις νέες συμβάσεις, ενώ έχουν υποβάλλει και αιτήματα για μόνιμες θέσεις. Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Πατρέων, Λαρισαίων, Βόλου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Περάματος, Χαλανδρίου, Χανίων και Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις από τους συγκεκριμένους δήμους, υπάρχουν “γκρίζες” ζώνες, καθώς για παράδειγμα ο δήμος Αθηναίων ναι μεν προχώρησε σε νέες συμβάσεις με 239 εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά απέλυσε 83 συμβασιούχους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για τους δήμους Χαλανδρίου και Φιλαδέλφειας Χαλκηδονας.

–Πέντε δήμοι έχουν δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε υπογραφή νέων συμβάσεων και αιτήματα για μόνιμες θέσεις. Πρόκειται για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αλμυρού, Λευκάδας, Λαυρεωτικής και Αγίας Παρασκευής. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει θολό τοπίο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για 12 απολύσεις στο δήμο Αγίας Παρασκευής.

–Τέσσερις δήμοι έχουν απολύσει τους συμβασιούχους αλλά έχουν δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε υπογραφή νέων συμβάσεων. Πρόκειται για τους δήμους Νεάπολης Συκεών, Πυλαιας Χορτιιάτη, Θέρμης και Παύλου Μελά. Το θέμα, σε αυτή την περίπτωση, είναι η τήρηση των σχετικών δεσμεύσεων.

–Δέκα δήμοι έχουν προχωρήσει σε απολύσεις και δεν έχουν αναλάβει σχετική δέσμευση για νέες συμβάσεις. Πρόκειται για τους δήμους Ρόδου, Μάνδρας Ειδυλλίας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Καρπάθου, Καλαμπάκας, Ραφήνας Πικερμίου και, σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ Ιωαννιτών, Αμφίπολης Σερρών, Κιλκίς και Κόνιτσας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Δήμοι που προχώρησαν σε νέες συμβάσεις:

Εξάλλου τέσσερις δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης που έχουν προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων, έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε επαναπροσλήψεις. Συγκεκριμένα:

-Στο δήμο Νεάπολης – Συκεών που ήταν και ο πρώτος που ξεκίνησε τις απολύσεις, ο αντίδήμαρχος καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης δεσμεύθηκε στους εργαζόμενους ότι θα εισηγηθεί στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει τη Δευτέρα, την παραμονή στις θέσεις τους

-Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, την ίδια δέσμευση ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπαμπαράτσας ο οποίος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασισει για τις νέες συμβάσεις των 69 συμβασιούχων οι οποίες θα υπογραφούν την επομένη, Τρίτη, αλλά και την πρόσληψη 150 μόνιμων.

-Στο δήμο Θέρμης που απέλυσε 39 συμβασιουχους, επίσης υπάρχει δέσμευση της δημοτικής Αρχής, για ανανέωση των συμβάσεων.

-Δήμος Παύλου Μελά: Σε νέες συμβάσεις και στους 58 συμβασιούχους του δήμου, τους οποίους, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, απέλυσε στις 30 Ιουνίου, προχωράει η Δημοτική Αρχή Παύλου Μελά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι την Δευτέρα 10 Ιουλίου πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει την υπογραφή των νέων συμβάσεων αλλά και να αιτηθεί μόνιμες θέσεις περισσότερες από τον αριθμό των συμβασιούχων, που, πιθανόν να φτάσουν και τις 80.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ποιοι δήμοι απολύουν

-Στο δήμο Ρόδου, με δύο αποφάσεις που υπογράφει ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, απολύονται συνολικά 127 συμβασιούχοι.

-Στο δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, έσπευσε την Παρασκευή να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη για την απόλυση 35 συμβασιούχων –«παρατασιούχων». Στην απόφαση γινεται επίκληση της απόφασης του Ε.Σ. αλλά και γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου του δήμου.

-Στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας απολύθηκαν 20 συμβασιούχοι

-Στο δήμο Καρπάθου ο δήμαρχος Ηλίας Λάμπρος προχώρησε σε απολύσεις 12 συμβασιούχων.

-Στο δήμο Καλαμπάκας απολύθηκαν και μάλιστα με κόκκινο μελάνι 19 συμβασιούχοι.

-Στο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου απολύθηκαν ένας-ένας έξι συμβασιούχοι.

Επίσης, σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ σε απολύσεις έχουν προχωρήσει οι δήμοι:

-Ιωαννιτών: 23

-Αμφίπολης Σερρών: 14

-Κιλκίς: 38

-Κόνιτσας: 8.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/7/17 18:36

    Δύο ώρες εργασίας κ μετά καφεδάκι τους βλέπαμε με τα μάτια μας κ απορούσαμε από ποιους ελέγχονται αυτοί οι εργαζόμενοι κ μερικοί νευριαζαν που δεν μπορούσαν να πληρώνονται από το σπίτι τους τελείως περιττοί ας πάρουν στον κλάδο της Υγείας προσωπικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *