ροή ειδήσεων

Σοβαρές καταγγελίες για κακοποιημένα ζώα στην Κω (φωτό)



Τις τελευταίες ημέρες η ηλεκτρονική μας εφημερίδα έγινε αποδέκτης σοβαρών καταγγελιών για κακοποιημένα ζώα στην Κω σε διάφορες περιοχές του νησιού μας, αποστέλλοντας μας μάλιστα συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό.

Πιο συγκεκριμένα, αναγνώστρια μας έστειλε το παρακάτω κείμενο: "Ζώα αλυσοδεμένα, μέσα στον ήλιο, χωρίς νερό, σκελετωμένα..Πλήρης εξαθλίωση και εκμετάλλευση στο νησί της Κω, το οποίο σφύζει απο τουρισμό..Πού είναι η μέριμνα του δήμου και της αστυνομίας; Η μία φωτογραφία είναι στο Ψαλίδι, η ισχνή με το μωρό και η άλλη είναι στο Πυλί (Αμανιού).Το σκυλί είναι επίσης στο Πυλί.. Τα δύο τελευταία σκυλιά είναι στην Αντιμάχεια.." Νομική Πελεκάνου, μέλος Gasah (Greek and Swiss Animal Help).


Το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί μοναδικό για την Κω, αλλά παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ελλάδα και μάλιστα σε αρκετές πόλεις, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Αν και ο νόμος είναι σαφής, οι παραβάτες, αλλά και αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα δεν συμμορφώνονται, ως αποτέλεσμα το φαινόμενο να διαιωνίζεται, σε συνδυασμό με την αναλγησία των αρμόδιων φορέων. Ο νόμος έχει επικαιροποιήσει τις ποινές, σχετικά με αυτό το θέμα. Η οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης πλέον τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή από 5.000€ έως 15.000€. Επιπλέον, η νομοθεσία προβλέπει ποινή (διοικητικό πρόστιμο από 300 έως 30.000€) για την εγκατάλειψη ζώου, καθώς αποτελεί μορφή κακοποίησης, αφού μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Το πρόστιμο αυτό το βεβαιώνει η αστυνομία ανεξαρτήτως ποινικής διαδικασίας.

Πέραν των αρμοδίων φορέων μεγάλες ευθύνες φέρουν και συμπολίτες μας, οι οποίοι ενώ αποκτούν αρχικά κατοικίδιο εν συνεχεία το εγκαταλείπουν, με άμεση συνέπεια τον θάνατο των ζώων. Σημαντική είναι η βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων και γενικότερα όλων των εθελοντών που συνδράμουν στην περίθαλψη των ζώων αυτών, χωρίς όμως να είναι αυτό αρκετό γιατί απαιτείται συνεχής φροντίδα και ακρετά έξοδα περίθαλψης.

Αν αντιληφθείτε βία, εγκατάλειψη, παραμέληση ή ηθελημένη δηλητηρίαση (φόλα) ενός ζώου μην προσπεράσετε. Τα ζώα δεν έχουν φωνή γι αυτό έχει σημασία να καταγγείλουμε εμείς γι αυτά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *