ροή ειδήσεων

Πρόκληση απο τον Τούρκο κομάντο των Ιμίων μετά το επεισόδιο στο Αιγαίο



«Πότε θα υψώσεις φωνή επιτέλους; Όταν θα μπεις στο κρεβάτι των Ελλήνων για να σε γ…»;

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία μετά τις προειδοποιητικές βολές που έριξε εναντίον φορτηγού πλοίου, σκάφος του ελληνικού λιμενικού ανοικτά της Ρόδου. Δύο τουρκικοί ακταιωροί και ένα πολεμικό κατέπλευσαν στο νότιο Αιγαίο ενώ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για αδιανόητο περιστατικό.

Το τουρκικό φορτηγό πλοίο με τη συνοδεία των τριών τουρκικών πλοίων έδεσε στην Μαρμαρίδα. Όπως επιβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που βρίσκεται στην Ελβετία για το Κυπριακό ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών. Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, η είδηση για το τουρκικό φορτηγό πλοίο προήλθε από αμερικανικές πηγές.



Η τουρκική αστυνομία και το λιμενικό ανέκριναν τα 13 μέλη του πληρώματος και δεν βρέθηκε ίχνος ναρκωτικών στο πλοίο έπειτα από έλεγχο ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

Μετά το συμβάν «επαναστάτησε» ο Αλί Τουρκσέν, ο γνωστός κομάντο που πρωταγωνίστησε στα Ίμια:
«Πότε θα υψώσεις φωνή επιτέλους; Όταν θα μπεις στο κρεβάτι των Ελλήνων για να σε γ...;»



Αμέσως μετά το συμβάν και τις βολές που έριξε η ελληνική ακτοφυλακή, στην περιοχή έσπευσαν δύο τουρκικές ακταιωροί και ένα πολεμικό σκάφος για να συνοδεύσουν το τουρκικό φορτηγό μέχρι το λιμάνι της Νικομήδειας.Στο λιμάνι το πλοίο επισκέφθηκαν βουλευτές.

«Ήρθαμε να ευχηθούμε περαστικά τόσο στα 13 άτομα προσωπικό που ήταν μέσα στο πλοίο όσο και στον καπετάνιο μας. Καταδικάζουμε το γεγονός που έγινε ανοιχτά της Ρόδου στα διεθνή ύδατα. Δεν είναι εύκολο γιατί εκεί υπήρχαν 13 ψυχές. Πυροβόλησαν έτσι όπου να’ναι» δήλωσε βουλευτής Νιχάρ Οζτούρκ.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικων αρχών:

«Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί η ενέργεια αυτή κατά ενός πλοίου που μετέφερε φορτίο μεταξύ δύο τουρκικών λιμανιών. Το μόνο που θεωρούμε παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί».

Πάντως, ο καπετάνιος του τουρκικού σκάφους Σαμί Καλκαβάν παραδέχθηκε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που αν δεν διαψευστούν θα πρόκειται για πολύ περίεργη σύμπτωση, ο Σαμί Καλκαβάν ήταν στη λίστα επιβατών του πλοίου Μαβί Μαρμαρά στο οποίο καπετάνιος ήταν ο αδελφός του. Το Μαβί Μαρμαρά είχε προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας με αποτέλεσμα να επέμβουν ισραηλινοί κομάντος και να υπάρξουν νεκροί Τούρκοι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *