ροή ειδήσεων

Τη Ρόδο επισκέφθηκε το start up κρουαζιερόπλοιο του Cruise Inn



Τη Ρόδο επισκέφθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 το start up κρουαζιερόπλοιο του Cruise Inn, που φέτος ταξιδεύει με το Celestyal Nefeli και εκτός από τη Ρόδο έχει ήδη επισκεφθεί τη Σαντορίνη, τη Σμύρνη, το Ναύπλιο και τα Χανιά ενώ θα συνεχίσει σε Τσεσμέ και Μύκονο.

Πρόκειται για τη συνδιοργάνωση του ThinkBiz και της Celestyal Cruises που επανέρχεται για τρίτη χρονιά ανανεωμένη, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη νέων start ups στον Τουρισμό, την Οινογαστρονομία και τη Ναυτιλία. Αφορά δε στρατηγικούς τομείς που Cruise Inn και Celestyal Cruises έχουν αναγνωρίσει ως «πυλώνες» ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Στις 23 Ιουνίου 2017 το πλοίο του Cruise Inn αναχώρησε από τον Πειραιά για τον απόλυτο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του καλοκαιριού με 30 συμμετέχοντες που απαρτίζουν το «πλήρωμα» του κρουαζιερόπλοιου της καινοτομίας και οι επιλογές είναι άκρως ενθαρρυντικές: 18 άνδρες και 12 γυναίκες, 15 business – minded και 15 developers, οι οποίοι σχηματίζουν ομάδες για να εργαστούν πάνω σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Το Cruise Inn φέτος εισάγει μία νέα καινοτομία, καθώς, σε στρατηγική συνεργασία με εταιρείες – ηγέτες στους προαναφερθέντες κλάδους, θα ανατεθούν στους συμμετέχοντες πραγματικά επιχειρηματικά «challenges», με σκοπό τη δημιουργία νέων τεχνολογικών προϊόντων ή υπηρεσιών που έρχονται να καλύψουν νέες ανάγκες των αγορών ή να λύσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα. Χωρίς αυτό, πάντως, να περιορίζει την ανάπτυξη νέων ιδεών των ίδιων των συμμετεχόντων! Έτσι, το Cruise Inn στοχεύει στη σύνδεση των νέων επαγγελματιών με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων με σκοπό τη δημιουργία συνεργιών και στρατηγικών συνεργασιών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, μέντορες με εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς δημιουργίας ενός προϊόντος και ανάπτυξης μίας επιχείρησης υποστηρίζουν ενεργά τους νέους επιχειρηματίες. Μάλιστα, σε κάθε προορισμό έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με τα τοπικά οικοσυστήματα και να λάβουν feedback για το αν οι ιδέες τους μπορούν να δουλέψουν στην πράξη. Το διαγωνισμό υποστηρίζει φέτος το What’s Up.

Κατά την άφιξη της ομάδας του Cruise Inn στη Ρόδο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου ημερίδα κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση και εκτενής συζήτηση, με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων, αναφορικά με τους τομείς δράσης και εργασίας των συμμετεχόντων νέων επιχειρηματιών.

Μεταξύ των ομιλητών στην ημερίδα ήσαν ο κύριος Αλέξανδρος Πασσάλης, ιδιοκτήτης της εταιρίας Passalis Family & Alex Beach Hotel, με θέμα «Επιχειρώντας στους τομείς της γαστρονομίας και του τουρισμού», η κυρία Ιωάννα Αγγελιδάκη, Marketing Manager instashop.ae με θέμα «E – business στα ΗΑΕ με έδρα τη Ρόδο» και ο κύριος Γιώργος Ζαχαράκης, διευθυντής της εταιρίας Tez Tours στη Ρόδο με θέμα «Οι προκλήσεις των tour operators».

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό της η κυρία Μαρία Μαστρονικόλα, coordinator του συγκροτήματος Aldemar Group.

Τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου εκπροσώπησε η Διευθύντρια κα Βεατρίκη Σέρβου η οποία συμμετείχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναλυτικής παρουσίασης των νέων και καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών του διαγωνισμού Cruise Inn.

Στο τέλος του ταξιδιού, οι ιδέες και τα πρωτότυπα που έχουν αναπτύξει οι ομάδες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή πάνω σε στόχους καθορισμένους από την αρχή του διαγωνισμού. Οι τρεις καλύτερες ομάδες θα λάβουν υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από τους συνεργάτες του Cruise Inn, ενώ το βραβείο για τη νικήτρια ομάδα είναι ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 3.500 ευρώ από την Celestyal Cruises!

Μετά το πέρας του διαγωνιστικού μέρους θα ακολουθήσουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, τόσο με ειδικές εκδηλώσεις που οργανώνει η Celestyal Cruises στους χώρους του πλοίου, όσο και στα νησιά προορισμούς της κρουαζιέρας.

Το CruiseInn συνδιοργανώνεται από το ThinkBiz, τον πρώτο σύλλογο επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), και την Celestyal Cruises, τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια. Platinum χορηγός του Cruise Inn 2017 είναι το What’s Up, το οποίο υποστηρίζει με αυτό τον τρόπο και έμπρακτα τη φοιτητική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ανάμεσα στους νέους.

Χορηγοί του Cruise Inn είναι οι εταιρείες Travel Exchange – Γιάννης Καμπούρης που μερίμνησε για τη δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα από το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου προς το ξενοδοχείο Aldemar Resorts όπου πραγματοποιήθηκε η μερίδα και πίσω, Cisco Greece, Generation Y, e-food.gr και τα Aldemar Resorts.

Ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, των Δήμων Χανίων, Ναυπλίου και Μυκόνου καθώς και ιδιωτικών εταιρειών.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *