ροή ειδήσεων

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ



Τέλος δίνει το υπουργείο Παιδείας στην αγωνία για χιλιάδες νέους και νέες που διεκδικούν την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς την Πέμπτη στις 10 ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Την ίδια ώρα όμως, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί, αναμένεται πτώση των βάσεων στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και στο 5ο πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής. Ειδικά στο 5ο πεδίο, η πτώση των βάσεων αναμένεται ότι θα είναι εντυπωσιακή, ενω στα τμήματα της επαρχίας είναι πιθανότατο να υπερβεί τα 1000 μόρια.

Αντίθετα ο ανταγωνισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών και στο 3ο πεδίο των περιζήτητων επιστημών Υγείας, ενώ οι βάσεις θα ανέβουν φέτος θεαματικά στο υπό κατάργηση 4ο πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων. Η άνοδος των βάσεων στα τμήματα αυτά μπορεί επίσης να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 1000 μόρια στην επαρχία. Όπως είναι γνωστό τα Παιδαγωγικά τμήματα είχαν απομονωθεί τα προηγούμενα χρόνια σε ένα επιστημονικό πεδίο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα θλιβερά αποτελέσματα της προπερσινής χρονιάς όπου οι υποψήφιοι έμπαιναν στα προγράμματα τους με βαθμούς 8 και 9 κάτω απο τη βάση. Από την επόμενη χρονιά το πεδίο αυτό καταργείται και τα τμήματα του «μοιράζονται» στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία.

Στις περιζήτητες Πολυτεχνικές σχολές οι βάσεις φαίνεται ότι θα πέσουν ως και 500 μόρια, αν και στα τμήματα «πρώτης γραμμής» των αστικών κέντρων δεν θα δείξουν τόσες μεγάλες αποκλίσεις προς τα κάτω από τις περυσινές τους βάσεις.

Στις Οικονομικές σχολές η πτώση όπως ήδη επισημάνθηκε αναμένεται να είναι μεγάλη, ωστόσο οι Σχολές Πληροφορικής και ειδικά εκείνες που ανήκουν και στο 2ο πεδίο πιθανότατα δεν θα σημειώσουν τόσο μεγάλη πτώση

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *