επικαιρότητα

Κως: Αναμένονται μετασεισμοί πάνω από 5,1 ΡίχτερΑκόμα μεγαλύτεροι σεισμοί του 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα το πρωί την Κω αναμένονται, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο newsit.gr σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος. Οι σεισμοί αυτοί είναι αναμενόμενοι όπως είπε, καθώς ανήκουν στην μετασεισμική δραστηριότητα του φονικού εγκέλαδου που έπληξε το νησί τον Ιούλιο.Η δραστηριότητα αυτή όπως είπε προέρχεται από το «ανατολικό ρήγμα» από το οποίο προέκυψε και ο σεισμός του Ιουλίου. Ωστόσο τώρα δεν θα πρέπει να προκαλείται ανησυχία.

Στην ίδια περιοχή έγιναν από χτες την νύχτα μέχρι τα ξημερώματα πέντε σεισμοί μεταξύ 3 και 4 ρίχτερ. Ο νέος σεισμός είναι στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασσού.

Ακούστε τι δήλωσε ο γνωστός σεισμολόγος στο newsit.grΣύμφωνα με κατοίκους του νησιού που επικοινώνησαν με το newsit.gr, έγινε πολύ αισθητός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πανικοβληθούν.

Αμέσως μετά τη δόνηση που μετρήθηκε στα 5,1 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό της Αθήνας ακολούθησαν άλλες δύο δονήσεις της τάξης των 3,4 και 3,1 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Στάμου

newsit

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα