ροή ειδήσεων

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς



Εξακολουθεί να είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, προβλέπεται σήμερα υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για τους Νομούς Αττικής, Εύβοιας, Έβρου, Αργολίδας, Λακωνίας, Δωδεκανήσου και για τα νησιά Κρήτη, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο, Κύθηρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.




Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο νησί της Ζακύνθου σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αναφωνήτρια, Σκούτα, Πελιλόμπι, Αργάσι και Αγαλάς. Συνολικά σε όλα τα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Παράλληλα, οριοθετημένες με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο παραμένουν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος Θεσπρωτίας, Κοκκινόλακος Πηγών Άρτας, Αστεραίικα-Γεράκι Ηλείας, Μολύκρειο Ναυπακτίας, Αμόργιανοι Αμφιλοχίας και Σαντομέρι Αχαΐας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στους Παππαδάτες Πρέβεζας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *