ροή ειδήσεων

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τη Σύμη, καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού



Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τη Σύμη καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος του νησιού επισημαίνει μιλώντας στο iefimerida.gr ότι η μέθοδός που χρησιμοποιείται ταλαιπωρεί του τουρίστες, κάνοντάς τους να περιμένουν στην ουρά μέχρι και 2,5 ώρες έτσι ώστε να γίνει η καταγραφή τους αλλά και ο απαραίτητος έλεγχος.

«Οι γείτονες έρχονται στη Σύμη για να κάνουν τις διακοπές τους και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Αντί όμως να απολαύσουν τις ομορφίες του νησιού μας, είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν έως και 2,5 ώρες στο λιμάνι του νησιού για να κάνουν ταυτοποίηση των στοιχειών τους με τη μέθοδο της δακτυλοσκόπησης. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν βγάλει βίζα, λόγω της συνθήκης Σέγκεν αλλά και τον αυξημένων ελέγχων για το μεταναστευτικό. Πραγματικά θα πρέπει να γίνεται έλεγχος για το ποιος μπαίνει και βγαίνει στην χώρα αλλά με έναν πολιτισμένο τρόπο. Οι Τούρκοι τουρίστες έρχονται συνήθως για ημερήσιες εκδρομές και δεν είναι δυνατόν να κάθονται κάτω από τον καυτό ήλιο για δυόμιση ώρες. Μέχρι να γίνει ο έλεγχος στον τελευταίο πρέπει να επιστρέψουν στο καραβάκι. Οι περισσότεροι αγανακτούν και διαμαρτύρονται. Εμείς τους ενημερώνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οι εικόνες νομίζω ότι μιλούν από μόνες τους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.










Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *