ροή ειδήσεων

Για να μην ξεχνούν οι Έλληνες και να θυμούνται οι Τούρκοι: Τουρκικός χάρτης δείχνει τα ‘Ιμια ελληνικά



Αύγουστος 1824: Ο Μιαούλης τσακίζει τον Τουρκικό στόλο δίπλα στα Ίμια στη Ναυμαχία του Γέροντα και σώζει την επανάσταση του 1821

Του Δημήτρη Διακομιχάλη*


Οι Τούρκοι με τη ΝΑΥΤΕΧ 764/2017 στις 6 Αυγούστου παράνομα δέσμευσαν περιοχή που βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της Ελληνικής περιοχής για την έρευνα και διάσωση Νοτιοανατολικά της Καρπάθου από τις 11 μέχρι τις 13 Αυγούστου, για άσκηση βρετανικού πλοίου με πραγματικά πυρά.

Βέβαια η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε ακυρωτική ΝΑΥΤΕΧ ως απάντηση στην νέα Τουρκική πρόκληση και μετά βέβαια την σκληρή Ελληνική αντίδραση η άσκηση ακυρώθηκε και το Λονδίνο ενημέρωσε αφ’ ενός το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών αφ’ ετέρου το ΓΕΕΘΑ.



Χάρτης της τουρκικής Γεωγραφικής Υπηρεσίας του 1969.



Το ίδιο έγινε από την γειτονική χώρα όταν με άλλη παράνομη ΝΑΥΤΕΧ την 746/17 στις 28/7/2017 δέσμευσαν περιοχή εντός της Κυπριακής ΑΟΖ εμπλέκοντας αμερικανικό πολεμικό πλοίο που θα πραγματοποιούσε ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής στις 31 Ιουλίου από τις 15:00 έως τις 20:59 που στη συνέχεια βέβαια οι Αμερικανοί άδειασαν τους Τούρκους με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου των Εξωτερικών και η άσκηση δεν έγινε.



Τουρκικός χάρτης που δείχνει τα Ίμια να ανήκουν στην Ελλάδα.



Όλη αυτή η συνεχής κίνηση των Τουρκικών πολεμικών πλοίων με παράνομες ΝΑΥΤΕΧ, με δεσμεύσεις μεγάλων περιοχών του Αιγαίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με πτήσεις αεροσκαφών επιτήρησης και ηλεκτρονικού πολέμου, με συνεχείς παραβιάσεις του FIR Αθηνών της Τουρκικής Αεροπορίας, με υπερπτήσεις Τουρκικών αεροσκαφών πάνω από συγκεκριμένα Ελληνικά νησιά, με τη θέση τους ότι Ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού στο Αιγαίο αυτοί έχουν την ευθύνη έρευνας και διάσωσης και όχι η χώρα μας σε συνδυασμό με τον διπλωματικό τους τσαμπουκά αναφορικά με την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, μολονότι η Τουρκία δεν υπέγραψε τη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας και η απειλή άσκησης βίας κατά της χώρας μας σε ενδεχόμενη οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο, προφανώς και δεν εντάσσονται σε μια λογική να ικανοποιηθεί εσωτερικά η Τουρκική κοινή γνώμη αλλά σε μια στρατηγική επιλογή δημιουργίας γενικευμένης αμφισβήτησης του status στο Αιγαίο όπως αυτό προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες (Συνθήκη της Λωζάνης 1923, Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων 1947, Συμφωνία ICAO του 1950 περί καθορισμού του FIR Αθηνών Κωνσταντινούπολης, Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας 1982).


Ταυτόχρονα με όλες αυτές τις επιθετικές ενέργειες τους σε πραγματικές πολεμικές συνθήκες θέλουν να μετρήσουν τα αντανακλαστικά του Ελληνικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ενεργοποίησης όλων των συστημάτων που διαθέτουμε ως χώρα για την υπεράσπιση του θαλάσσιου, εναέριου. Χερσαίου και νησιωτικού μας εθνικού χώρου.


Αυτή η απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας, απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας έχει ενταθεί τα τελευταία 2 χρόνια, μη σεβόμενοι τα Μ.Ο.Ε των Παπούλια- Γιλμάζ που προέβλεπαν τουλάχιστον στις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης και το καλοκαίρι με τα εκατομμύρια τουρίστες στα Ελληνικά νησιά και τα παράλια της Μικράς Ασίας να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες.


Αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της ανισορροπίας δυνάμεων που έχει δημιουργηθεί στο Αιγαίο. Αυτό δυστυχώς είναι ένα πραγματικό γεγονός αν λάβουμε υπόψιν μας τις τεράστιες περικοπές που έγιναν στις προμήθειες οπλικών συστημάτων των Ε.Δ της χώρας λόγω μνημονίων.


Αντίθετα η Τουρκία επενδύει τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς και έχει αναπτύξει την εγχώρια στρατιωτική βιομηχανία της σε τέτοιο βαθμό που να καλύπτει σε ποσοστό περισσότερο από το 60% των αναγκών της από την εγχώρια βιομηχανία, σε αντίθεση με μας που ξεπουλάμε τη δική μας αμυντική βιομηχανία και δεν χάνουμε μάλιστα την ευκαιρία να κτυπούμε και εταιρίες του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς με ιδιαίτερη επιτυχία και μάλιστα στο εξωτερικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα εταιριών από το εξωτερικό.




Τουρκικός χάρτης που δείχνει ξεκάθαρα πως τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα.


Αναφορικά με το τελευταίο παραλήρημα του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου τόσον στη Τουρκική εθνοσυνέλευση όσον και σε συνέντευξη στη Τουρκική τηλεόραση λέγοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί να βρεθεί δίκαιη λύση σε όλα τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, παραβιάζει πόρτες ανοικτές. Είπε ότι δεν υπάρχουν καθορισμένα θαλάσσια σύνορα.


Για να του ικανοποιήσω την ασχετοσύνη του ή την ιμπεριαλιστική του συμπεριφορά επειδή η Τουρκία θέλει να το παίξει ιμπεριαλιστική δύναμη ενώ γνωρίζουν οι ταγοί της ότι δεν έχει τα φόντα, ο κύριος Τσαβούσογλου ας μελετήσει καλά τον χάρτη της Τουρκικής Υδρογραφικής υπηρεσίας του έτους 1969 με χαραγμένα τα θαλάσσια σύνορα στη περιοχή των Δωδεκανήσων αλλά και ιδιαίτερα στη περιοχή των Ιμίων επειδή στις δηλώσεις του κάνει και ξεχωριστή αναφορά για το έτος 1996 καθώς επίσης και τους τουρκικούς χάρτες του 1953 που φαίνονται χαραγμένα τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.


* Πολιτικός μηχανικός, τέως δήμαρχος Καλύμνιων


thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *