ροή ειδήσεων

Μέτρα για τη σωστή απογευματινή λειτουργία των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της Κω



Μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες από την απογευματινή των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό στην Κω, προτείνει η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση. Συγκεκριμένα, προτείνει τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις των μαθητών με περισσότερα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την καθαριότητα και τη φύλαξη αλλά και τη λύση της φύλαξης των παιδιών των εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν στην απογευματινή βάρδια. Υπογραμμίζει ακόμα την ανάγκη τα πληγέντα σχολεία να παραδοθούν σύντομα και απολύτως ασφαλή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ είναι η εξής:

«Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στον αγώνα για μόρφωση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Εκπαίδευση.

Η Β' ΕΛΜΕ θέλει να σταθεί ιδιαίτερα στα προβλήματα που δημιούργησε ο πρόσφατος σεισμός σε σχολικά συγκροτήματα και τα κατέστησε ακατάλληλα για λειτουργία. Η αναγκαστική συστέγαση των δυο Γενικών Λυκείων της πόλης της Κω και του 1ου Γυμνασίου Κω σε άλλα σχολικά συγκροτήματα με απογευματινή λειτουργία αναδεικνύει πολλές ελλείψεις, δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες που απαιτούν άμεση και σοβαρή αντιμετώπιση.

Πρώτα απ' όλα, τα πληγέντα σχολικά συγκροτήματα πρέπει να παραδοθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς απολύτως ασφαλή και όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό απαιτεί γενναία χρηματοδότηση, την οποία οφείλει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα. Τα ποσά που λέγεται ότι ήδη εξασφαλίστηκαν, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, κρίνονται ανεπαρκή. Η αποκατάσταση των ζημιών δεν πρέπει να καθυστερήσει λόγω έλλειψης χρημάτων.

Επιπλέον, με δεδομένη την αναστάτωση των οικογενειών από την απογευματινή λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη λειτουργία σε ολοήμερη βάση κάποιων σχολικών συγκροτημάτων, θα πρέπει να παρθούν μέτρα από το δήμο και την κυβέρνηση:

Διευκόλυνση στη μετακίνηση των μαθητών με πύκνωση και επέκταση των αστικών συγκοινωνιών από την αρχή της σχολικής χρονιάς και όχι μετά το τέλος της τουριστικής σαιζόν.

Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων.

Εξάλλου, λόγω του ότι πολλοί συνάδελφοι που θα δουλεύουν στην απογευματινή βάρδια έχουν παιδιά μικρών ηλικιών, θα πρέπει με ευθύνη του Δήμου Κω να λυθεί το ζήτημα της φύλαξής τους και της φροντίδας τους κατά τις απογευματινές ώρες. Η απασχόληση των εργαζόμενων των βρεφονηπιακών σταθμών για το σκοπό αυτό θα πρέπει να γίνεται στη βάση της προαιρετικότητας και προφανώς με υπερωριακή αμοιβή.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά την άμεση ανάγκη να γίνει σοβαρός έλεγχος και όπου χρειάζεται πρόσθετη αντισεισμική παρέμβαση και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Κω, αλλά και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, ανεξάρτητα αν στον τελευταίο σεισμό υπέστησαν εμφανείς ζημιές. Ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων πρέπει να είναι περιοδικός και ουσιαστικός, ώστε να προλαμβάνονται καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα στην Κω.

Ταυτόχρονα είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων η άμεση ίδρυση και κατασκευή Τρίτου Γυμνασίου και η οικοδόμηση νέου κτιρίου για το 1ο ΓΕΛ στην Κω.

Όλα τα παραπάνω αιτήματα πρέπει να διεκδικηθούν αποφασιστικά από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο πάλης για το σχολείο που ονειρεύονται και έχουν ανάγκη οι μαθητές μας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *