ροή ειδήσεων

Απαγόρευση απόπλου σε επαγγελματικά σκάφη με παράνομες ναυλώσεις



Θα μπορούν να αναχωρήσουν από το λιμάνι που οδηγούνται μόνο αφού πρώτα καταβάλλουν το προβλεπόμενο πρόστιμο

«Στοπ» στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, τα οποία εντοπίζονται από το Λιμενικό στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει την απαραίτητη νόμιμη ναύλωση, βάζουν οι ελληνικές Αρχές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να αναχωρήσουν πλέον από το πλησιέστερο λιμάνι στο οποίο θα οδηγούνται, αν πρώτα ο ιδιοκτήτης του κάθε σκάφους δεν καταβάλλει το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δίνεται η δυνατότητα πλέον στα τοπικά λιμεναρχεία να επιβάλλουν απαγόρευση απόπλου σε ένα σκάφος που έχει διαπιστωθεί ότι έχει πραγματοποιήσει παράνομη ναύλωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαντορινιός, για να αρθεί η απαγόρευση απόπλου του συγκεκριμένου σκάφους, θα πρέπει πρώτα ή να πληρωθεί το πρόστιμο εκείνη τη στιγμή ή να δοθεί εγγυητική επιστολή από τον παραβάτη ιδιοκτήτη του, διπλάσια του προστίμου. Μόνο τότε θα δίνεται η δυνατότητα άρσης της απαγόρευσης του σκάφους αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι, έως τώρα, πολλά από τα σκάφη που έχουν εντοπιστεί από τις λιμενικές Αρχές να έχουν πραγματοποιήσει παράνομες ναυλώσεις στη χώρα μας, μετά την επιβολή κυρώσεων, αναχωρούσαν για κάποιο λιμάνι εκτός Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης του προστίμου.

Μάλιστα, κάποιοι ιδιοκτήτες μπορούσαν να αλλάξουν το όνομα του πλοίου ή να το μεταβιβάσουν σε κάποιον άλλον, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έτσι, πολλά από τα σκάφη αυτά μπορούσαν να εισέλθουν εκ νέου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με διαφορετική σημαία, όνομα και ιδιοκτήτη, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης, υπήρχαν και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης προσέφευγε δικαστικά κατά της απόφασης της επιβολής του προστίμου, με αποτέλεσμα η είσπραξή του και πάλι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης να μην είναι εφικτή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *