επικαιρότητα

Ιερόσυλοι άρπαξαν πολύτιμα τάματα από μονή στη Χάλκη«Χτενίζουν» το νησί της Χάλκης οι αστυνομικοί, για να εντοπίσουν τους θρασύτατους ιερόσυλους που άρπαξαν χρυσά τάματα ανυπολόγιστης αξίας από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Αλάργα, στο ομώνυμο μοναστήρι. Η κλοπή έγινε πιθανότατα τα ξημερώματα της Πέμπτης και αποκαλύφθηκε το πρωί.

Ο υπεύθυνος για την φροντίδα του μοναστηριού κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα δεν τα κατάφερε και διαπίστωσε ότι υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία που κατάφερε να την ανοίξει, με τη βοήθεια ενός μαραγκού. Τότε αντίκρισαν έκπληκτοι το θέαμα της εικόνας που οι δράστες είχαν κατεβάσει από τη θέση και ήταν πεσμένη στο πάτωμα χωρίς τα ανυπολόγιστης αξίας χρυσά τάματα που έφερε.

Από την έρευνα που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι εκτός από τα τάματα που είχαν αφιερώσει στον Άγιο Ιωάννη προσκυνητές από όλο τον κόσμο, οι ιερόσυλοι είχαν αρπάξει και όσα χρήματα περιείχε το παγκάρι. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή άλλων στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών και την σύλληψή τους.


Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης