ροή ειδήσεων

Nέες παραβιάσεις στο Αιγαίο-Αερομαχία ελληνικών και τουρκικών F-16



Τέσσερα τουρκικά F-16 μπήκαν σήμερα σε δύο δόσεις στο Αιγαίο, πρωί και απόγευμα, από τις περιοχές Χίου-Λέσβου και Λήμνου Λέσβου και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 επιφυλακής της Λήμνου, με τα οποία μάλιστα ενεπλάκησαν και σε μια αερομαχία.

Παράλληλα, δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 μπήκαν στο Αιγαίο ανατολικά της Ρόδου, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ το ένα πέταξε και προς το FIR Λευκωσίας.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον «άδειασε» την Άγκυρα για την έκδοση της τουρκικής Navtex, που αφορούσε συνεργασία τουρκικών πολεμικών πλοίων με αμερικανικό, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, την περασμένη Δευτέρα.



Κάθλιν Αν Ντόχερτι (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) : «Η Ουάσιγκτον δεν αιτήθηκε έκδοσης Navtex. Όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ, σε οιανδήποτε ΑΟΖ διεξάγονται, λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και τις αρμοδιότητες του παράκτιου κράτους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»

Η Αμερικανίδα πρέσβης τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύσσει, να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Χθες, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου Αθήνα και Λευκωσία πραγματοποίησαν κοινή άσκηση Έρευνας Διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν, το ελληνικό αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» και ένα κυπριακό ελικόπτερο. Το σενάριο αφορούσε «Αεροπορικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *