ροή ειδήσεων

ΕΛΛΑΔΑ "ΨΗΦΙΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ



Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού. Μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, το 2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων, μεταξύ των οποίων οι TUI Γαλλίας, Thomas Cook, και Κaravel, τόνισαν στην κα Κουντουρά ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε μία πολύ δυναμική τουριστική αγορά για τους Γάλλους. Ως εκ τούτου, με ζητούμενο την ενίσχυση της παρουσίας και δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα, και με την αποτελεσματική συνεργασία που έχουν καθιερώσει με τον ΕΟΤ Γαλλίας, διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη νέων τουριστικών συνεργασιών και νέων επενδυτικών κινήσεων.

Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των αερομεταφορέων της Γαλλίας, ανέφεραν ότι το 2016 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, μετά από τη συμφωνία στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης TOPRESA, για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους και η συνδεσιμότητα ενισχύεται για το 2018 με περισσότερες πτήσεις.

Η Air France προτίθεται να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των πτήσεών της για την Ελλάδα, να διατηρήσει τη νέα σύνδεση Τουλούζη-Αθήνα που εγκαινίασε το 2017 που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και να επεκτείνει το πτητικό της πρόγραμμα και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας. Η Transavia France, επίσης θα πυκνώσει τα δρομολόγια για την Ελλάδα και προχωρά το 2018 στη επιμήκυνση του θερινού πτητικού προγράμματος σε σχέση με το 2017.

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Ζαν-Πιερ Μα, γενικό διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας “Les Enterprises du Voyage” που την ενημέρωσε για την εξαιρετική αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα το 2017, που συνεχίζεται και το 2018. Επίσης συζήτησαν για την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης το 2018, όπου η υπουργός διεκδικεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού της Γαλλίας, ATOUΤ France, Κριστιάν Μαντέλ. Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τουρισμό. Ο κ. Mantei συνεχάρη την κα Κουντουρά για την προεδρία της Ελλάδας στην υψηλού επιπέδου συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό στο Παρίσι, στις 2 και 3 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχει και ο ίδιος.

Η κα Κουντουρά συζήτησε με τον υφυπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Μπενζαμίν Γριβό τις οικονομικές και τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο κ. Γκριβό μίλησε με θερμά λόγια και εξέφρασε την αγάπη του για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι αποτελεί προορισμό που επιλέγει για τις διακοπές του.

Το πρόγραμμα στην TOPResa συνεχίζεται με συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στον ελληνικό τουρισμό, και με επαφές του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα με εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες (tour operators).

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία στην TOPRESA, με μεγαλύτερο περίπτερο 170 τ.μ. όπου φιλοξενούνται 17 συνεκθέτες. Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με την παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας της Γαλλίας και δημοσιογράφων γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλεται το βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ "Greece a 365-Day Destination".

Παράλληλα, η υπουργός παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού σε μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας και εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα και site, μεταξύ των οποίων τα Tourmag, Echo Touristique και Tour Hebdo, καθώς και στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde.Κ. Χαλκ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *