επικαιρότητα

Πολιτιστική… κανονιοφόρος σε 7 νησιάΣε 7 νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων θα πραγματοποιηθεί φέτος ο 2ος πολιτιστικός πλους με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», στο διάστημα από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου.

Η κανονιοφόρος θα ταξιδέψει στη Σάμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, τους Λειψούς, την Κάλυμνο, τη Χάλκη και την Κάρπαθο, όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, θα παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή της Άννας Βαγενά.

Ο φετινός πολιτιστικός πλους στο Αιγαίο, μέσω της παράστασης «Αγγέλα Παπάζογλου» που είναι μια αναφορά στις μνήμες και τα λόγια μιας Μικρασιάτισσας, προσφέρει μια ιστορική περιήγηση σε τόπους που έχουν συνδεθεί με την προσφυγιά. Ταυτόχρονα, ο λόγος της «Αγγέλας Παπάζογλου» εκπέμπει ένα διαχρονικό μήνυμα αγάπης στον άνθρωπο και την πατρίδα και αγνού πατριωτισμού, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Τις εκδηλώσεις θα συνοδεύουν η ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού και τοπικοί σύλλογοι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 6/9 Σάμος-Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου- 21:00

Πέμπτη 7/9 Φούρνοι- Γυμνάσιο Λύκειο Φούρνων - 21:00

Παρασκευή 8/9 Ικαρία - Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αγ. Κήρυκου - 21:00

Σάββατο 9/9 Λειψοί- Πολιτιστικό πάρκο Λειψών - 21:00

Δευτέρα 11/9 Κάλυμνος- Ανοικτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου - 21:00

Τρίτη 12/9 Χάλκη- Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» - 21:00

Τετάρτη 13/9 Κάρπαθος- «Ποσειδώνιο» Αμφιθέατρο - 20:00

Συντελεστές της παράστασης «Αγγέλα Παπάζογλου», από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης. Τα χαϊρια μας εδώ» είναι η Άννα Βαγενά στο ρόλο της Αγγέλας, με αναγνώστρια την Κατερίνα Θεοχάρη. Επιλογή κειμένου, μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας.


Ο πολιτιστικός πλους αποτελεί πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού και στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών των Ενόπλων Δυνάμεων με τους κατοίκους των νησιών.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: γελανε και οι πετρες με την απαγορευση στα σχολεια σήμερα... καλύτερη μερα δεν γινόνατε

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης