ροή ειδήσεων

Παρέμβαση τριών Σωματείων στον ΟΑΕΔ Ρόδου για το επίδομα ανεργίας



Αντιπροσωπεία των ΔΣ των Σωματείων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία Amilia Mare & Paradise Village, Miramare και Sheraton έκανε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη του ΟΑΕΔ της Ρόδου.

Με την παρέμβασή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, που στην περιοχή μας είναι η συντριπτική πλειοψηφία τη χειμερινή περίοδο.

Τόνισαν ότι την ίδια στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί το εισόδημα των εποχικά απασχολούμενων, έχουν αυξηθεί δραματικά οι φόροι, τα τιμολόγια του ρεύματος, γενικά το κόστος ζωής. Όπως είναι λογικό κάποιος που εργάζεται 5 μήνες το χρόνο με εισόδημα 6.000 ευρώ για τους πιο παλιούς 3 – 3500 ευρώ για τους νέους είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στα στοιχειώδη.

Όμως ενώ αυτή είναι η κατάσταση, ενώ υπάρχει ανάγκη να ανακουφιστούν οι άνεργοι και οι οικογένειές, τους το ύψος του επιδόματος ανεργίας έχει μειωθεί και επιπλέον έχει επιβληθεί το πλαφόν της τρίμηνης επιδότησης. Μάλιστα σε άλλους κλάδους που επίσης στην περιοχή δουλεύουν εποχικά δεν υπάρχει καν το καθεστώς αυτή η ρύθμιση της τρίμηνης επιδότησης που ισχύει για τους ξενοχοϋπαλλήλους.

Ιδιαίτερα στάθηκαν στο ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων στο κλείσιμο της σαιζόν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των αιτήσεων για την επιδότηση. Μάλιστα την περσινή χρονιά οι καθυστερήσεις αυτές έφτασαν στο αποκορύφωμά τους φτάνοντας ως και τα τέλη Μαρτίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, λίγο πριν το άνοιγμα της νέας σαιζόν δηλαδή!


Οι εκπρόσωποι τέλος τόνισαν ότι τα μέτρα ανακούφισης των ανέργων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής για τα επιχειρησιακά Σωματεία και ότι θα επανέλθουν, ενώ αντιπροσωπεία τους θα βρίσκεται και στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στην Αθήνα για τα ίδια ζητήματα.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη δεσμεύθηκε να προωθήσει στην κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ την παρέμβαση των Σωματείων και τα αιτήματά της. Ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, η οποία φέτος έχει και μικρή μείωση στον αριθμό των υπαλλήλων της.

Ρόδος, 25/9/2017

Σωματείο Εργαζομένων Amilia Mare & Paradise Village
Σωματείο Εργαζομένων Miramare
Σωματείο Εργαζομένων Sheraton


rodosreport.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/9/17 23:10

    αυτά μόνο με πίεση στη διοικηση για αλλαγη του τροπου μια προισταμενη δεν μπορει να αλλαξει την διαδικασια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *