ροή ειδήσεων

Καυγάς Α. Γεωργιάδη - Π. Καμμένου στη Βουλή για τα ψώνια του ΥΠΕΘΑ στο Λονδίνο



Σε υψηλούς τόνους με μετωπική Άδωνι -Καμμένου ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων που είναι σε εξέλιξη.

"Κύριε υπουργέ ωραία πήγαν τα ψώνια στο Λονδίνο με την Τζάγκουαρ; Μάθαμε και τις προτιμήσεις σας στα αυτοκίνητα. Ωραία ήταν τα ψώνια στο Selfridges; Θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριε υπουργέ. Την ώρα που στον Σαρωνικό εξαπλωνόταν το μαζούτ εσείς ψωνίζατε στο Λονδίνο. Θα έπρεπε να ντρέπεστε, αν το κάναμε εμείς αυτό φαντάζεστε τι θα γινότανε;"

Απαντώντας ο Π. Καμμένος κατέθεσε σχετικό έγγραφο υποστηρίζοντας ότι η Τζάγκουαρ είναι το αυτοκίνητο που δίνουν από την πρεσβεία στους υπουργούς για τις μετακινήσεις τους. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα ψώνια λέγοντας "πήγα να αγοράσω μια κούκλα Barbie για τα παιδιά μου κι ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο".

Η αντιπαράθεση ακολούθησε στους ίδιους τόνους με τον κ. Γεωργιάδη να κατηγορεί τον ΥΠΕΘΑ ότι "δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό να κάνει και να λέει οτιδήποτε" ενώ υπήρξαν διάλογοι-φωτιά για το "ποιός είναι στα τέσσερα", επαφές με "εμπόρους όπλων", τα CDS, την 17Ν, τη χρήση της υπηρεσιακής Τζάγκουαρ για τα ψώνια, το σκάφος του υπουργού, και τα μνημόνια.

Ανταπαντώντας ο κ. Πάνος Καμμένος στους ίδιους τόνους είπε: "Είναι η Βουλή για τέτοιες αντιπαραθέσεις; Ελα να πάρεις το σκάφος αν θες, αυτού του είδους η λάσπη απο εδώ και πέρα θα πληρώνεται με αγωγές".

Οι διάλογοι

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, ωραία πήγαν τα ψώνια στο Λονδίνο; Σας θαυμάσαμε με την Τζάγκουαρ στα Σέλφριτζις, με ένα αυτοκίνητο γεμάτο σακούλες. Και σκεφτόμασταν εδώ με τον Γιάννη τον Βρούτση προηγουμένως τι θα γινόταν, αν επί εποχής Σαμαρά-Βενιζέλου, κύριε Υπουργέ, -και μην κουνάτε το κεφάλι- συνελάμβαναν δημοσιογράφοι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που τον βρίζατε όλη η αντιπολίτευση για μια κυβερνητική BMW που είχε, να ψωνίζει στο Λονδίνο από τα Σέλφριτζις με Τζάγκουαρ, την ώρα που η Νότια Αττική καταστρέφεται από την πετρελαιοκηλίδα, που άφησε η Κυβέρνησή σας να ξεφύγει.

Εσείς πρώτος, κύριε Υπουργέ –και μη σκύβετε το κεφάλι- θα είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο και το διαδίκτυο. Μη γελάτε καθόλου! Εσείς βρίζατε τον Βενιζέλο για την BMW προσωπικά και τώρα η Τζάγκουαρ σάς αρέσει! Δεν ξέραμε ότι είχατε διαφωνία στη μάρκα!

Όμως, δεν μας λέτε και τι ψωνίσατε, γιατί μέτρησα καμιά τριανταριά σακούλες από τα Σέλφριτζις; Ένα πορτμπαγκάζ ψώνια κάνατε! Μην κουνάτε το κεφάλι. Είστε εδώ για να απαντάτε, κύριε! : Κανένας στην Ελλάδα δεν πρέπει να ντρέπεται περισσότερο από εσάς, για όσα έχετε πει όλα αυτά τα χρόνια και για όσα έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Θυμίζω τα αίσχη στη Βουλή για τα CDS και τον broker Παπανδρέου. Και τώρα που σας αρέσει το PSI, για να κρατάτε την υπουργική καρέκλα! Και τώρα σας αρέσει το μνημόνιο και πώς το εφαρμόζετε, που δεν θα το πλησιάζατε ούτε νεκρός! Για να τολμάτε να μιλάτε εσείς σε μένα!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, επειδή ο κ. Γεωργιάδης είναι ασυγκράτητος, γνωστός ασυγκράτητος, περιεφέρετο στους δημοσιογράφους και έλεγε ότι θα αναφερθεί στην Τζάγκουαρ.

Σας έχω φέρει, λοιπόν, μια βεβαίωση της Πρεσβείας μας ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που διατίθεται σε όλους τους Υπουργούς και με το οποίο κάνατε εσείς βόλτες, κύριε Γεωργιάδη, στη συνέλευση του IMO. Την καταθέτω στα Πρακτικά.

Εγώ δεν χρησιμοποιώ άλλα αυτοκίνητα, παρά μόνο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το οποίο πήρα για μια ώρα μεταξύ της επίσημης συναντήσεως και του γεύματος και πήγα να αγοράσω για τα παιδιά μου δώρο μια κούκλα Barbie. Έψαχνα να βρω και ένα σκάφος τηλεκατευθυνόμενο σαν και αυτό που κυκλοφορούσατε με τον κ. Πρετεντέρη στη Μύκονο, αλλά δεν είχε τέτοιο τελευταίο μοντέλο. Να είστε, λοιπόν, πιο σοβαρός και να χρησιμοποιείτε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για να κάνετε πραγματικά τη δουλειά για την οποία σας έχει ορίσει ο ελληνικός λαός. Και αυτές τις κορόνες τις οποίες χρησιμοποιείτε και τα έξαλλα, να τα χρησιμοποιείτε όταν βγαίνετε στην τηλεόραση.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, να ξέρετε καμιά φορά ότι όταν προσπαθείς να λες διάφορες δικαιολογίες για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, μπλέκεις περισσότερο. Δηλαδή, είπατε προηγουμένως στη Βουλή των Ελλήνων ότι με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Πρεσβείας πήγατε να κάνετε ψώνια στο Σέλφριτζις. Αυτό μας είπατε;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Είστε και…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ξέρετε, κύριε Υπουργέ -και μην κουνάτε το κεφάλι- εάν αυτό συνέβαινε με την προηγούμενη κυβέρνηση τι θα λέγατε εσείς ο ίδιος και οι οπαδοί σας εις το διαδίκτυο;

Όσον αφορά δε το ότι είναι υπηρεσιακό το αυτοκίνητο, θα σας έλεγα ότι και του κ. Βενιζέλου η BMW υπηρεσιακή ήταν και, μάλιστα, τώρα είναι στη χρήση της δικής σας Κυβερνήσεως.

Όμως, τώρα, κύριε Πρόεδρε, δεν ενοχλεί αυτή η BMW! Ενοχλούσε μόνο όταν ήταν στον κ. Βενιζέλο. Τώρα που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαρά!

Θα σας πω τώρα για τα μαθήματα σχετικά με το ύφος μου εδώ πέρα μέσα, κύριε Υπουργέ. Από εσάς; Θέλετε να είχαμε εδώ πέρα μία γιγαντοοθόνη να παίζαμε την ομιλία που κάνατε για τον Φούχτελ από εκείνο εκεί το Βήμα και για το πώς μετά πάθους λέγατε ότι δεν θα ξεπουλήσετε την Ελλάδα στους Γερμανούς; Θέλετε να παίξετε την ομιλία σας –εδώ καθόσασταν- για τα CDS και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον "broker";

Κύριε Πρόεδρε, δεν το λέω τυχαία δεύτερη φορά, γιατί απ’ ό,τι κατάλαβα, στο Λονδίνο -διορθώστε με, αν κάνω λάθος- με τον κ. Χατζημηνά ήσασταν πάλι. Θυμάμαι ότι ο κ. Χατζημηνάς εκείνη την εποχή που μιλούσατε εσείς για τα CDS, είχε κάνει την "Ένωση Νέων Ελλήνων Επιχειρηματιών" και ήταν πρώτος προσκεκλημένος ο Γιώργος Παπανδρέου, την εποχή που υποτίθεται ότι ξεπούλησε την Ελλάδα ως "broker" που λέγατε εσείς εδώ και μου κάνατε και μαθήματα ύφους! Εσείς έχετε το θράσος να κάνετε σε οποιονδήποτε Βουλευτή του Κοινοβουλίου μαθήματα για το ύφος, όταν κατηγορούσατε τότε τον Πρωθυπουργό ότι ξεπούλησε την Ελλάδα ως "broker"! Και τώρα είστε κολλητός με τον κολλητό του και δεν ντρέπεστε!

Άρα, όταν είσαι ο Πάνος Καμμένος και έχεις πει όσα έχεις πει σ’ αυτήν τη Βουλή, όταν σηκώνεσαι να μιλήσεις -να μην ξεχάσω, κύριε Πρόεδρε, τα αλήστου μνήμης "στα τέσσερα" που φωνάζατε εδώ πέρα και τώρα είστε "στα δεκατέσσερα"- πρέπει να ζητάς ένα "συγγνώμη" για τα περί ύφους, γιατί δεν σας παίρνει να μιλάτε περί ύφους.

Όμως, κρατώ ότι την ώρα που η Αττική είχε καταστραφεί από την πετρελαιοκηλίδα, ο Υπουργός Άμυνας ήταν για ψώνια στο "Shelfridges" με την υπηρεσιακή -κατά τη δήλωσή του- Τζάγκουαρ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων):.

Εκτός από εκπρόσωπος εταιρειών που έχουν σχέση με το δημόσιο, όπως η "Ελληνικός Χρυσός", βλέπω ότι έχετε αποκτήσει και την ιδιότητα του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπανδρέου.


Ακούστε, κύριε Γεωργιάδη, καταλαβαίνω πως πρέπει να υπηρετείτε τα αφεντικά σας, την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Κουρτάκη, όπως καταλαβαίνω και πως πρέπει να περνάτε να παίρνετε το πολιτικό σας μεροκάματο. Καμιά φορά κάποιοι άλλοι παίρνουν και οικονομικό μεροκάματο, όπως ο κ. Βορίδης, που είναι και δικηγόρος τους.

Από εκεί και πέρα, πραγματικά απορώ που βγαίνετε ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για να μιλάτε για ερωτήσεις που κατέθετε το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τον κ. Βενιζέλο. Απορώ πώς σας ανέχονται ακόμη. Βέβαια, είστε επιλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του σήμερα: ο συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ.

Για τα CDS είχαμε καταθέσει δεκαπέντε Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτήσεις. Και για το θέμα του Παπανδρέου, τότε, με την εμπλοκή του, θα σας θυμίσω ότι ο ίδιος ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που είχε δώσει την εντολή για να γίνει η έρευνα. Και η έρευνα αυτή συνεχίζεται δυστυχώς, κύριε Γεωργιάδη, και βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας πρωτοδικών με τρεις εισαγγελείς να είναι από επάνω και να ψάχνουν τους λογαριασμούς. Καταλαβαίνω το άγχος σας να κλείσει, γιατί εσείς είστε η "κουμπάρα" μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτήν την ιδιότητά σας λοιπόν, θα απολογείστε στη Νέα Δημοκρατία και όχι σε εμένα.

Δεύτερον, όσον αφορά το θέμα της χρήσης αυτοκινήτου, εγώ, κύριε Γεωργιάδη, με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που μου διαθέτει η πρεσβεία, μεταξύ δύο συναντήσεων πήγα με τα πόδια και εν συνεχεία ήρθε και με πήρε για να πάμε σε ένα γεύμα. Εσείς χρησιμοποιούσατε τα μέσα του κράτους για να κάνετε δημόσιες σχέσεις. Εγώ δεν πάω στη Μύκονο, κύριε Γεωργιάδη, ούτε κάθομαι σε ξαπλώστρες του "Nammos" των τριών χιλιάδων. Το λέω αυτό για να εξηγούμαστε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ;



ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, το φουσκωτό του κ. Πρετεντέρη κοστίζει το ένα δέκατο των χρημάτων του δικού σας σκάφους. Το να έχετε, λοιπόν, το δικό σας σκάφος του μισού εκατομμυρίου ευρώ -τόσο κάνει το σκάφος σας 450.000 δολάρια- και να κάθεσαι και να κάνεις υποδείξεις σε άλλους ανθρώπους, δείχνει το βαθμό της χυδαιότητάς σου.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Θες να στο πουλήσω τώρα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Θα σας δώσω τον λόγο, κύριε Υπουργέ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όσον αφορά το θέμα των CDS, δεν καταλάβατε τι σας είπα. Εάν αυτά που λέτε για τα CDS είναι αλήθεια και τα πιστεύετε, πώς κάνετε παρέα με τον κολλητό του Γιώργου Παπανδρέου, κύριε Καμμένε; Πώς γίνεται να είστε ταυτόχρονα ο κατήγορος του Γιώργου Παπανδρέου ότι χρεωκόπησε τη χώρα επίτηδες και ταυτόχρονα κάνετε παρέα με τους κολλητούς του;

Μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό, κύριε Υπουργέ, γιατί δεν έχετε κανέναν ηθικό φραγμό να κάνετε και να λέτε το οτιδήποτε. Δυστυχώς, όμως, για εσάς ο ελληνικός λαός κατάλαβε.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση που εγώ ήθελα να μην πάει καλά, να ακουστεί και στο μικρόφωνο: τη διαπραγμάτευση του μνημονίου, για το οποίο λέγατε ότι ούτε νεκρός δεν θα συνεργαζόσασταν με κάποιον…

Άρα, ποιος είναι στα τέσσερα, κύριε Υπουργέ, αφήστε να το κρίνει ο ελληνικός λαός καλύτερα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Η συνεχής προσπάθεια από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας διά του εκλεκτού του Αρχηγού της να κάνει πολιτική αντιπαράθεση με τιμές σκαφών, με οικογένειες, με παιδιά, όπως κάνουν τα "αφεντικά" σας τα επιχειρηματικά, απειλώντας μανάδες, πατεράδες…

Λέγατε για τον πατέρα μου εδώ ότι έχει off-shore εταιρεία, βγάλατε πρωτοσέλιδα, βγήκε το ΣΔΟΕ, έκανε έλεγχο και ο πατέρας μου βγήκε απόλυτα καθαρός και πέθανε από τον καημό του που τον ξεφτίλισες στα ογδόντα πέντε του χρόνια. Εκεί έχετε καταντήσει τον πολιτικό διάλογο. Κι ένα συγγνώμη δεν είπες!

Και έρχεσαι τώρα και πάλι τα ίδια. Έλα να το πάρεις το σκάφος τώρα. Στο δίνω πεντακόσιες χιλιάδες. Δεν ντρέπεσαι; Είναι η Βουλή για τέτοιες αντιπαραθέσεις; Έλα να το πάρεις.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πόσο κάνει;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Τα ίδια έλεγες και για τον πατέρα μου.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πόσο κάνει;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θυμάσαι τα χαρτιά της off-shore; Και ήρθε το ΣΔΟΕ και σε ξεφτίλισε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εμένα;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Και μετά παρακάλαγες να πάρεις πίσω τις αγωγές.

Λοιπόν, αυτού του είδους η λάσπη να ξέρετε ότι κάποια στιγμή θα πληρωθεί. Δύο χρόνια έφαγε ο Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμηση των παιδιών μου.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι κουβέντες αυτές τώρα;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας - Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τώρα, από δω και πέρα, θα ξέρετε ότι θα πληρώνετε με αγωγές. Τελείωσε αυτό το παραμύθι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *