ροή ειδήσεων

«Φθηνό» τουρισμό προσελκύει και φέτος η Ελλάδα



O κάθε τουρίστας που ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούνιο ξόδεψε κατά μέσον όρο 45% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τη δαπάνη ανά ξένο επισκέπτη στην Ισπανία τον ίδιο μήνα και 20% λιγότερα σε σχέση με τη δαπάνη στην Κύπρο. Αυτό αποδεικνύει η σύγκριση των επίσημων στατιστικών στοιχείων μεταξύ των τριών μεσογειακών χωρών που διεκδικούν μερίδιο από τις ίδιες «δεξαμενές» τουριστών ανά τον κόσμο. Ειδικότερα, η μέση τουριστική δαπάνη ανά επισκέπτη για τον Ιούνιο στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 589 ευρώ, έναντι 1.065 ευρώ στην Ισπανία και 735 ευρώ στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, για τον μήνα Ιούνιο πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Τουρκία μεταξύ των σημαντικών μεσογειακών προορισμών σε επίπεδο ποσοστού αύξησης τουριστικών εσόδων. Η Ελλάδα στη σύγκριση με την Τουρκία, την Ισπανία και την Κύπρο κατέγραψε τη μικρότερη αύξηση στα τουριστικά της έσοδα. Αναλυτικά, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη γειτονική χώρα αυξήθηκαν κατά 27,1%, ξεπερνώντας το 1,5 δισ. ευρώ (μετατροπή από δολάρια με βάση την ισοτιμία 13/09/2017). Ετσι, η Τουρκία κατάφερε πρώτη φορά από το 2014 να κλείσει ανοδικά το πρώτο εξάμηνο φέτος τον δείκτη των τουριστικών εσόδων της, καταγράφοντας αύξηση 1,4% και φθάνοντας τα 5,67 δισ. ευρώ.

Στην Κύπρο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 15,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ξεπερνώντας τα 347 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εξαμήνου οι εισπράξεις στην Κύπρο παρουσίασαν αύξηση κατά 19,9%, φθάνοντας τα 996,4 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας έτσι την περυσινή καλή πορεία.

Η Ισπανία μία ακόμη χρονιά απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης, που μεταφράζονται σε σημαντικά έσοδα για την εθνική οικονομία της. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 14,9% φθάνοντας σε 8,98 δισ. ευρώ και για το εξάμηνο κατά 14,8%, ξεπερνώντας τα 37,21 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 14,2%, υπερβαίνοντας τα 2 δισ. ευρώ. Για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας τα 4,1 δισ. ευρώ, αλλά παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το ίδιο εξάμηνο του 2015. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε, χθες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 παρουσίασε αύξηση κατά 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *