ροή ειδήσεων

Περίεργη υπόθεση: Η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε έναν αυτοπροσδιοριζόμενο ιμάμη από το Μπαγκλαντές



Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε ένας αυτοπροσδιοριζόμενος ως ιμάμης από το Μπαγκλαντές ο οποίος επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση ένα χώρο λατρείας στην Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ύποπτος από την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή του συγκεκριμένου άνδρα προκειμένου να εξεταστεί ο κύκλος των επαφών του και ο ρόλος που κατείχε.

Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος δεν έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα, ηλικίας 30 ετών, με ακραίες απόψεις και θέσεις για τη Δύση. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τον συγκεκριμένο προσήχθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, όπου είχαν μετατρέψει μια αποθήκη σε χώρο λατρείας ενώ η αστυνομία έφθασε στα ίχνη έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν μετά τον έλεγχο που τους επιβλήθηκε ελεύθεροι, έκαναν παρατηρήσεις σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα χωρίς τους ενδεδειγμένους κώδικες συμπεριφοράς που ορίζει το Ισλάμ ενώ η συγκεκριμένη ομάδα επιδίωκε να έχει τη επίβλεψη και την καθοδήγηση των ομόθρησκων τους.


Ο αυτοαποκαλούμενος ιμάμης, ήταν παράνομα στη χώρα μας ενώ στις ομιλίες του εξέφραζε ακραίες θέσεις για την Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει τις έρευνες της σε τρία παράνομα τζαμιά που συχνάζουν εβδομαδιαίως τουλάχιστον 100 μουσουλμάνοι, οι οποίοι βρίσκονται υπο διακριτική παρακολούθηση από τις αρχές για όλες τους τις ενέργειες εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της παρακολούθησης σημειώθηκε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Βαρκελώνης, έτσι ώστε οι ελληνικές αρχέςς να έχουν μια διεξοδική εικόνα για τους μουσουλμάνους που είναι στη χώρα αλλά πιο συγκεκριμένα τη δράση που αναπτύσσου. Ως αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης, ωστόσο οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στελέχη της μουσουλμανικής κοινότητας προκειμένου να είναι άμεσα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις και για ότι χρειάζεται να ερευνηθεί.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *