ροή ειδήσεων

Η "Αργυρώ" είναι η φώκια που βρέθηκε νεκρή στη Σάμο




To θάνατο της Αργυρώς, της γνωστής φώκιας, επιβεβαίωσε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Η φώκια που θανατώθηκε βίαια στις 24 Μαΐου και εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθοκάμπου


Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η νεκρή φώκια που στις 21 Μαΐου εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθόκαμπου στη Σάμο, είναι η "Αργυρώ".



Η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος της διευθύντριας Έρευνας του Ινστιτούτου, Αναστασίας Μήλιου, η οποία δήλωσε: "Λαμβάνοντας υπόψη τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα , είναι επιβεβαιωμένο πως πρόκειται για την γνωστή φώκια, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν 'Αργυρώ'".

Το Λιμεναρχείο Καρλοβασίου είχε ανοίξει δικογραφία για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή, καθώς η άτυχη φώκια έφερε πολλαπλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη αλλά και από αιχμηρό αντικείμενο. Οι εισαγγελικές αρχές του νησιού είναι ενήμερες για το περιστατικό ενώ και το Ινστιτούτο γνωστοποίησε πως θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Πληροφορίες: samos24

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *