επικαιρότητα

Αστεροειδής που θα μπορούσε να καταστρέψει τη ζωή στην Γη θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη«Μόλις» 4,4 εκατομμύρια μίλια από την Γη θα περάσει σήμερα ο αστεροειδής «Φλόρενς» που θα μπορούσε, αν έπεφτε πάνω στον πλανήτη μας, να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης

Ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου τριών μιλίων θα περάσει σήμερα σχετικά κοντά από την Γη.

Πρόκειται για την «Φλόρενς», όπως τον ονόμασαν οι επιστήμονες και θα περάσει «μόλις» 4,4 εκατομμύρια μίλια από τη Γη, μια απόσταση που για το σύμπαν θεωρείται περίπου «ξυστά», καθώς πρόκειται για 18 φορές επί την απόσταση της Γης από την Σελήνη.

Σύμφωνα με την NASA, ο αστεροειδής θα περάσει από τη Γη με απόλυτη ασφάλεια και δεν θα μας επηρεάσει, καθώς σε περίπτωση που η τροχιά του συγκρουόταν με εκείνη της Γης, αυτό θα σήμαινε το τέλος της ζωής στον πλανήτη μας!

Από ενδεχόμενη σύγκρουση, η σκόνη του αστεροειδή θα προκαλούσε τεράστιες φωτιές στα δάση του πλανήτη. Έτσι θα καταστρέφονταν το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποστηριχθεί κανένα είδος ζωής...

Η «Φλόρενς» έχει μέγεθος περίπου 2,7 μίλια, ενώ ο αστεροειδής που πιστεύεται πως προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατ. χρόνια είχε μέγεθος 6 μιλίων.

«Η "Φλόρενς" είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που περνά τόσο κοντά από τον πλανήτη μας από την αρχή του σχετικού προγράμματος παρακολούθησης της NASA», δήλωσε ο Πολ Χαντος, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος.

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης