ροή ειδήσεων

Μέσω Ρόδου ή Κω θα φτάσει το αεροσκάφος της Jet2 από Σμύρνη


Γύρω στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας αεροσκάφος της βρετανικής εταιρείας Jet2 που θα μεταφέρει τους επιβάτες άλλου αεροπλάνου της ίδιας εταιρείας, το οποίο λόγω μηχανικής βλάβης που σημειώθηκε, ενώ πετούσε από Μάντσεστερ για τη Λάρνακα, πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σμύρνης.

Μεταξύ των επιβατών βρίσκονται και πέντε Κύπριοι.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊστάμενη του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Μιχαήλ, σήμερα το πρωί η δημοσιογράφος - επιβάτης στο αεροσκάφος, Πέτρα Αργυρού, ήλθε σε επικοινωνία με αρμοδίους του Υπουργείου Εξωτερικών ενημερώνοντας τους για το συμβάν και για το γεγονός ότι ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε λόγο για «πολιτικό πρόβλημα».

Οι αρμόδιες αρχές στην Κύπρο έκαναν επαφές και πληροφορήθηκαν ότι η αεροπορική εταιρεία θα έστελνε άλλο αεροπλάνο για να τους μεταφέρει από τη Σμύρνη στη Λάρνακα, όπως ήταν προγραμματισμένο. «Είχαμε φόβους μήπως θέσουν θέμα να προσγειωθεί στο "Ερτζιάν" (παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου), αλλά ευτυχώς δεν το έθεσαν», είπε η κ. Μιχαήλ.

Εξήγησε πως το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στη Λάρνακα, αφού πετάξει από τη Σμύρνη στη Ρόδο ή στην Κω, προκειμένου να αλλάξει ο κωδικός της πτήσης, και έτσι να φαίνεται ότι το αεροπλάνο έρχεται στη Λάρνακα από την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή οι επιβάτες είναι καθοδόν προς το αεροδρόμιο από όπου θα αναχωρήσουν και αναμένεται να φθάσουν στη Λάρνακα γύρω στις 1730, επεσήμανε.

Ερωτηθείσα αν οι Κύπριοι επιβάτες αντιμετώπισαν κάποιο άλλο πρόβλημα στη μεταχείρισή τους από τις τουρκικές αρχές, η κ. Μιχαήλ είπε πως δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα και πως «τους έδωσαν βίζα σε λευκό χαρτί», όπως κάνουν για όλους τους Κύπριους, επειδή δεν αναγνωρίζουν τα κυπριακά έγγραφα, διαβατήρια ή ταυτότητες. Ανέφερε παράλληλα πως «υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για όλους τους επιβάτες».

Το βράδυ του Σαββάτου, οι επιβάτες έμειναν σε ένα ξενοδοχείο στη Σμύρνη. Επικοινωνήσαμε με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη για να τους παρέχει προξενική βοήθεια, ανέφερε η κ. Μιχαήλ, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές και προξενικές ενέργειες με στόχο την ασφαλή άφιξη των Κύπριων επιβατών στη Λάρνακα.

Πηγή philenews / ΚΥΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *