επικαιρότητα

Ελληνικό το πιο «βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο» (pics)Μόλις λίγα μέτρα από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Baswater του Λονδίνου και σε μία από τις γειτονιές που διαμένουν αρκετοί Έλληνες, βρισκόταν το εστιατόριο Zorbas. Κρυμμένο –ευτυχώς- μέσα σε ένα στενό δρομάκι, αλλά με «δυνατό» κράχτη: έναν 30άρη ντυμένο κάτι μεταξύ τσολιά και Βλάχου, ο οποίος προσπαθούσε μάταια τα τελευταία δέκα χρόνια να συγκεντρώσει πελατεία από τον πολυσύχναστο δρόμο Queensway.

Περνούσα για τρία χρόνια σχεδόν καθημερινά απ’ έξω. Είχα την περιέργεια να δοκιμάσω το φαγητό του, αλλά κανένας από τους γνωστούς και φίλους δεν ήθελε να περάσει ούτε απ’ έξω. Δεν είναι και εύκολο να αφήσει το κινέζικο της περιοχής και να πληρώσεις 24 ευρώ για greek mouzaka. Επιπλέον, είχε πολύ κακή φήμη στους Έλληνες του Λονδίνου. Κόκκινο πανί!

Χθες, διάβαζα στην Evening Standard ότι «Το πιο βρώμικο εστιατόριο του κόσμου έκλεισε λόγω των συνθηκών που εντόπισαν οι αστυκτηνιατρικές υπηρεσίες». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι στην Ελληνική Ταβέρνα «Ζορμπάς» βρέθηκαν αβγά κατσαρίδων στα ντουλάπια που φυλάσσονταν οι φακές και άλλα όσπρια και περιττώματα ποντικών στον πάγκο προετοιμασίας φαγητού. Μέσα σε βάζο με ταχίνι ήταν έτοιμα να εκκολαφτούν αβγά μύγας.


Ακόμη και στον ψυγειοκαταψύκτη του εστιατορίου υπήρχαν σάπια προϊόντα
Στον 60χρονο σεφ του εστιατορίου Παύλο Πίττα, ασκήθηκαν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αφορούν τη δημόσια υγεία και την προστασία του καταναλωτή. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ. Ο δικαστής Μάργκτ Κόλμαν του απαγόρευσε απ’ αορίστου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εστιάτορα και μάγειρα, ενώ σχολίασε ότι «ο Ζορμπάς ήταν ένα από τα πιο βρώμικα εστιατόρια που έχω δει».


Ο σεφ και εστιάτορας του Ζορμπά Παύλος Πίττας
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που μπαίνει λουκέτο στον Ζορμπά. Το εστιατόριο έχει κλείσει για τους ίδιους λόγους από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου στην πρώτη δίκη, η οποία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016.

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης