ροή ειδήσεων

Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα από την πτώχευση της Vim Airlines



Τα υπερβολικά χρέη, λύγισαν σήμερα την αεροπορική εταιρεία Vim Airlines, μία από τις 10 μεγαλύτερες στην Ρωσία με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετοί τουρίστες που βρίσκονταν σε διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά πρακτορεία περίπου 43.000 άτομα που είχαν χρησιμοποιήσει τις πτήσεις της Vim Airlines επηρεάζονται άμεσα καθώς έχουν καθηλωθεί τα αεροπλάνα της. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αεροπορικές αρχές από την πτώχευση της VIM-AVIA επηρεάζονται πάνω από 200.000 ταξιδιώτες καθώς συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχει προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίων για να ταξιδεύσουν τις επόμενες ημέρες.

Προβλήματα είχαν εμφανιστεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα όταν η εταιρεία ακύρωνε πτήσεις καθώς δεν είχε χρήματα ούτε για την αγορά καυσίμων. Εξεταστική επιτροπή στην Ρωσία κατηγόρησε την VIM-AVIA ότι συνέχιζε να πουλάει εισιτήρια - χαρακτηριστικά ανέφερε ότι "έκλεβε τα λεφτά των επιβατών"- γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να εκτελέσει πτητικό έργο.
Σε ότι αφορά στην Ελλάδα η Vim Airlines πετούσε από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη προς, Ηράκλειο, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα.
Τα πρώτα θύματα ήταν ένα γκρου 340 Κινέζων τουριστών οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο Βέλγιο με την Vim Airlines και αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Λιέγης όταν διαπίστωσαν τελευταία στιγμή ότι η πτήση ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας ότι έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα τόσο από τις κυρώσεις της Δύσης, την αποδυνάμωση του ρωσικού νομίσματος αλλά και την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να απαγορεύσει τις πτήσεις τσάρτερ στην Τουρκία μετά από την κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους στα σύνορα με την Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι η Transaero, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αερομεταφορέας της χώρας, είχε καταρρεύσει το 2015 επίσης λόγω χρεών.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, η ελληνική εταιρεία Ellinair ανακοίνωσε, πως θα αναλάβει με δικά της έξοδα την επιστροφή των επιβατών, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.



E-Radio.gr Ειδήσεις

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *