ροή ειδήσεων

2,8 εκ. τουρίστες το 2018 θα φέρει η TUI στην Ελλάδα


Η TUI κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών προς την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι κατά περίπου 10%, φτάνοντας τα 2,5 εκατομμύρια, κάνοντας την Ελλάδα τον δεύτερο σημαντικότερο προορισμό – μετά την Ισπανία – για τον όμιλο TUI.
Μάλιστα για το 2018, οι εκτιμήσεις αναφέρουν αύξηση επίσης 10%, που σημαίνει ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 2,75 εκ..

Ο Fritz Joussen, CEO της TUI, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι ένας από τους «νικητές για το καλοκαίρι 2017. Ο τομέας του τουρισμού είναι ένας από τους σημαντικότερους “εργοδότες” της χώρας. Η TUI προσανατολίζεται στην ανάπτυξη. Επενδύουμε παγκοσμίως σε ξενοδοχεία, θέρετρα και στις γραμμές κρουαζιέρας Hapag Lloyd Cruiser, TUI Cruises και Thomson Cruises. Η ανάπτυξη αυτή θα έρθει και στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, απαιτούνται άρτιες υποδομές, ξενοδοχεία σε παραλιακές τοποθεσίες και πολύ καλά εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι. Στα σχέδιά μας είναι το άνοιγμα του τρίτου Robinson Club στην Κρήτη και γι’ αυτό έχουμε αγοράσει εκτάσεις εκεί».

Η TUI αυτή τη στιγμή έχει στην Ελλάδα 32 ξενοδοχεία, και σύμφωνα με όσο ανακοίνωσε ο κ. Joussen, θα επενδύσει σε 10 ακόμη ξενοδοχεία, εντός της επόμενης 3ετίας. Συνολικά απασχολεί 1300 υπαλλήλους στην Ελλάδα και στοχεύει στην αύξηση του αριθμού αυτού. Ο Γερμανός επικεφαλής της TUI έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πελοπόννησο, με καλά πληροφορημένες πηγές να αναφέρουν, ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την περιοχή της Κυλλήνης, στην οποία ο όμιλος έχει παρουσία, αλλά για όλη την ακτογραμμή από την Κυλλήνη, έως την Λακωνία. Όσον αφορά στα νησιά που έγινε αναφορά, είναι βέβαιο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι Κρήτη και Ρόδος, θα «αποκτήσουν» νέα ξενοδοχεία, συμφερόντων TUI.

Το πρόγραμμα τουρισμός στην Ελλάδα 365 ημέρες που προωθεί το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και προσωπικά η υπουργός Έλενα Κουντουρά, έχει την στήριξη της TUI και προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο Fritz Joussen, έαν οι υποδομές είναι επαρκείς και η τοπική κοινωνία θετική, ακόμη και σε ορεινούς προορισμούς, «μπορούμε να φέρουμε κόσμο, αφού έχουμε ξενοδοχεία, αεροπλάνα και δίκτυο». Έκανε λόγο δε για master plan, που θα δώσει όλα τα στοιχεία για την περαιτέρω επιμήκυνση της περιόδου, για την οποία η κα. Κουντουρά, είπε ότι το 2016 και το 2017, υπήρξε μεγάλη πρόοδος.

Ο κ. Joussen, χαρακτήρισε άριστη την συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε την σημασία της σταθερότητας για την διενέργεια επενδύσεων. Απαντώντας δε σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι η απόφαση για μαι επένδυση εξαρτάται κυρίως από την θετική προοπτική, την σταθερότητα και την ζήτηση και ελάχιστα από τα πάσης φύσεως κίνητρα. Ερωτηθείς δε για την υπερφορολόγηση του Τουρισμού, είπε ότι η αύξηση των φόρων, οδηγεί σε μείωση της ζήτησης, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα.

Για την Airbnb το στέλεχος της TUI ειπε ότι είναι μια τάση που δεν είναι δυνατόν να απαγορευτεί, πλην όμως θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, κοινοί για όλους και να μην υπάρχει φοροαποφυγή και ευνοϊκότερη μεταχείριση, έναντι των νομίμων καταλυμάτων.

Τόνισε την ανάγκη αειφορίας στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της TUI είναι το άνοιγμα νέων προορισμών με 5-6 ξενοδοχεία, από το άνοιγμα ενός ακόμη ξενοδοχείου σε υφιστάμενο προορισμό.ksd photoksd photoksd photoΟ κ. Thomas Ellerbeck / ksd photoksd photoksd photoΕμφανώς ικανοποιημένος ο Fritz Joussen, από το ταξίδι στην Ελλάδα / ksd photoksd photoksd photoΟ κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος / ksd photoksd photoksd photoksd photoksd photoksd photoksd photo

Το νησί της Κρήτης πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα πρότυπο τόπο διακοπών με την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό, δεδομένου ότι ο όμιλος TUI προωθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης στην Κρήτη που «εμπλέκει» τους οικονομικούς τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και της οινοπαραγωγής.

Με σλόγκαν «Η TUI νοιάζεται την Κρήτη» ο όμιλος συνδέει τοπικούς παραγωγούς με ξενοδόχους και φορείς τουρισμού.

Όλο και περισσότερα τοπικά προϊόντα «μπαίνουν» σε μεγάλα ξενοδοχειακά θέρετρα. Το σχέδιο προωθείται με την αρωγή της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, και του Περιφερειάρχη της Κρήτης με περίπου 200 τοπικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν.

Ο Όμιλος TUI

Ο όμιλος TUI είναι ο παγκοσμίως νούμερο ένα ολοκληρωμένος τουριστικός όμιλος που δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς παγκοσμίως. Η εταιρεία εδρεύει στη Γερμανία. Η μετοχή της TUI βρίσκεται στο δείκτη FTSE 100, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στη γερμανική χρηματιστηριακή αγορά. Το οικονομικό έτος 2015/16, ο όμιλος TUI παρουσίασε έσοδα € 17,2 δισ. και κέρδη € 1.001 δισ.

Απασχολεί 67.000 άτομα σε περισσότερες από 100 χώρες προσφέροντας στους 20 εκατομμύρια πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία μόνο πηγή. Καλύπτει ολόκληρη την τουριστική αλυσίδα με ένα κέντρο. Αυτό περιλαμβάνει κορυφαία εμπορικά σήματα ταξιδιωτικών πρακτόρων και 1.600 ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Ευρώπη, πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περίπου 150 σύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων και μακρινών αποστάσεων, περισσότερα από 300 ξενοδοχεία και θέρετρα ( RIU, Robinson, κ.ο.κ.)

Με κρουαζιερόπλοια όπως τα MS Europa και MS Europa 2 πολυτελείας στην κατηγορία «Mein Schiff» της TUI Cruises και τα πλοία της Thomson Cruises στο Ηνωμένο Βασίλειο, η TUI βρίσκεται επίσης σε σημαντική θέση στον αναπτυσσόμενο τομέα της κρουαζιέρας. Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δραστηριότητα, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της εταιρικής της κουλτούρας.



ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/10/17 17:42

    Η καταντια της ελλαδας και οι διεπλεκομενοι...τριτοκοσμικες καταστασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *