ροή ειδήσεων

6 έξυπνα (AI) χαρακτηριστικά των Huawei Mate 10 / Mate 10 Pro που πρέπει να προσέξετε!



Μετά από μήνες γεμάτους διαρροές και φήμες, τα κορυφαία smartphones της Huawei, Mate 10 και Mate 10 Pro, είναι πλέον επίσημα. Πέρα όμως από …”συνηθισμένες” επιδόσεις και τις dual cameras που πλέον συναντάμε σχεδόν παντού στην αγορά, η εταιρεία έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνει τη διαφορά στα νέα της μοντέλα φέρνοντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στην πρώτη γραμμή των νέων συσκευών, με τη βοήθεια φυσικά του Kirin 970 chipset. Ως αποτέλεσμα, θα βρείτε αλγόριθμους μηχανικής μάθησης σχεδόν σε κάθε πλευρά των νέων μοντέλων. Ας δούμε πού κάνουν τη διαφορά οι νέες προτάσεις στο κομμάτι του AI.


Έξυπνη ...Camera

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει όλες τις λειτουργίες της κάμερας που είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας. Η Huawei πιστεύει ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τις …βάλετε όλες "σε δράση". Έτσι, το Mate 10 έρχεται με μηχανική μάθηση ενσωματωμένη στην εφαρμογή κάμερας. Αυτό που κάνει, ουσιαστικά, είναι να αναγνωρίζει τον τύπο σκηνής που προσπαθείτε να καταγράψετε και να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις αυτόματα. Για να είμαστε δίκαιοι, η Asus είχε κάνει κάτι παρόμοιο με τη σειρά ZenFone λίγα χρόνια πριν, αλλά, φυσικά, περιμένουμε από τη Huawei να έχει τελειοποιήσει την τεχνολογία, καθώς έχουμε φτάσει στο 2017.
Καλύτερη κατανομή πόρων

Το Mate 10 μαθαίνει από εσάς και μπορεί και “ακολουθεί” το μοντέλο “συμπεριφοράς” σας, καθώς χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο κάθε μέρα. Με αυτά τα δεδομένα, διαθέτει αντίστοιχα πόρους στο background. Η διαδικασία πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην ίδια τη συσκευή, ως εκ τούτου, τίποτα δε φτάνει στους διακομιστές της Huawei. Η εταιρεία σημειώνει ότι η βασική λογική για να συμπεριληφθεί αυτή η δυνατότητα είναι να εξασφαλιστεί ότι η απόδοση του τηλεφώνου δε θα μειωθεί μετά από κάποιο χρόνο χρήσης.


Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Το Mate 10 διαθέτει εγγενή ενσωμάτωση της εφαρμογής Microsoft Translator app. Επομένως, μόλις την ενεργοποιήσετε και τη ρυθμίσετε, θα σας προταθούν μεταφράσεις, όταν, για παράδειγμα, εσείς κατευθύνετε την κάμερα προς μια πινακίδα σε μία ξένη γλώσσα. Λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να περιμένετε να επεξεργαστεί πρώτα τα δεδομένα.
Συναφείς προτάσεις

Η νέα Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας (NPU) αναζητά επίσης κάθε στιγμή την ευκαιρία για να σας προτείνει ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, αν διαβάζετε ένα βιβλίο, το τηλέφωνο θα σας προτείνει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Eye Comfort (φίλτρο μπλε φωτός της Huawei). Ή, όταν τραβήξετε μια φωτογραφία επαγγελματικής κάρτας, η NPU θα σας προτείνει να συμπεριλάβει τις λεπτομέρειες στις επαφές σας.
Βελτιώσεις κλήσεων και μικροφώνου

Η Huawei έχει επεκτείνει τους αλγόριθμους AI και στις τηλεφωνικές σας κλήσεις. Έτσι βελτιώνει το μικρόφωνο, ανεξάρτητα από το πόσο ήσυχα ή ήπια μιλάτε. Η λειτουργία βελτιώνει ακόμη περισσότερο τον ήχο κλήσης, εάν στέκεστε λίγο πιο μακριά από το τηλέφωνο και μιλάτε μέσω της λειτουργίας ηχείων.


Μηχανική μάθηση στις ... ειδοποιήσεις

Τέλος, υπάρχουν ορισμένα tricks μηχανικής μάθησης που είναι ενσωματωμένα στο σύστημα ειδοποιήσεων της συσκευής. Το Mate 10 θα προσπαθήσει να προβλέψει τον τύπο ειδοποίησης που λάβατε και, με βάση αυτόν, θα προσφερθεί να ξεκινήσει μία εφαρμογή σε λειτουργία split-screen, εάν απαιτείται. Για παράδειγμα, ένα ξυπνητήρι δε θα ενεργοποιήσει την επιλογή, αλλά αυτό θα συμβεί σε ένα μήνυμα κειμένου ή μια κλήση Skype. Εάν αγνοείτε όμως συνεχώς την επιλογή, το Mate 10 θα την απενεργοποιήσει εντελώς, περνώντας ο καιρός.

digitallife

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *