ροή ειδήσεων

«Οι αριθμοί ευημερούν, οι εισπράξεις όχι»



Μείωση της ταμειακής απόδοσης που φτάνει μέχρι και το 10%, σε σχέση με πέρυσι, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου, στην πρώτη αποτίμηση λίγο πριν την ολοκλήρωση της φετινής τουριστικής περιόδου.
Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Σπανός, μιλώντας στην «δημοκρατική» για την εισπραξιμότητα, τους τζίρους και τη μέση δαπάνη των τουριστών, σημείωσε ότι το φαινόμενο της αύξησης των αφίξεων με μείωση όμως των εισπράξεων, δείχνει πλέον στοιχεία παγίωσης και μονιμοποίησης.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, μέχρι στιγμής, οι αριθμοί των αφίξεων είναι σε θετικούς ρυθμούς παρουσιάζοντας αύξηση των αφίξεων, περίπου στο +7% με ανάλογη αύξηση των διανυκτερεύσεων ενώ η μέση δαπάνη ανέρχεται στα 520 ευρώ ανά άτομο. Αν και οι αριθμοί των αφίξεων ευημερούν, για ακόμα μία σεζόν, η αύξηση δεν αντικατοπτρίζεται στις εισπράξεις και στα ταμεία των εμπορικών επιχειρήσεων του νησιού. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν γενική μείωση της ταμειακής απόδοσης και της κίνησης στα τοπικά καταστήματα από 5 έως 10% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αυτό βέβαια διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο και το είδος της εμπορικής επιχείρησης» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *