ροή ειδήσεων

Σαρώνει την Ελλάδα ο «Δαίδαλος» με βροχές, καταιγίδες και τα... πρώτα χιόνια



Δείτε πού το έστρωσε - Καιρική δοκιμασία μέχρι την Πέμπτη με έντονα φαινόμενα - Πλημμύρισε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα - Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά - Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη - Χιόνισε στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας ΕλλάδαςΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που προκαλείται από την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού «Δαίδαλος» πάνω από τη χώρα μας. Η αλλαγή του καιρού ήταν ραγδαία, καθώς μέσα σε 24 ώρες, πέρα από τις βροχές σε όλη τη χώρα, καταγράφηκε χαλαζόπτωση στην Πάργα, μπόρα έπληξε την Κεφαλονιά, ενώ και στην Πάτρα προέκυψαν σοβαρά προβλήματα σε κτήρια και δρόμους.

Μάλιστα στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, έπεσαν και τα πρώτα χιόνια.







Σήμερα, Τρίτη, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ενώ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα, ενώ από απόγευμα και μετά ο στροβιλισμός του «Δαιδάλου» πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Αναλυτικότερα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και στις παράκτιες ηπειρωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι, θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αναπτυχθούν ομίχλες, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.



Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 24.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση τον Θερμαϊκό και την περιοχή των Σποράδων όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Την Τετάρτη ενδέχεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και στην Αττική.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο «Δαίδαλος» θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.


Πολλά προβλήματα στην Πάτρα, πλημμύρισε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από το μεσημέρι της Δευτέρας ισχυρές αστραπές έσκιζαν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ σημειώθηκε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ παρενέβη και σε τρία δέντρα που έπεσαν στον Κατελόκαμπο, στο Μονοδένδρι και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου.

Λόγω της έντασης των ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η πυροσβεστική το λιμενικό και ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.

Άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.






Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά
Κεραυνοί και πολύ δυνατή «βροχή» σκέπασαν τον ουρανό της όμορφης Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού είχαν χωρίς ρεύμα.

Άκρως εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία από το χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας, από όπου διακρίνεται ένας υδροστρόβιλος στον ορίζοντα.




Η κακοκαιρία «χτύπησε» στην Πρέβεζα: Έριξε χαλάζι στην Πάργα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr, στην Πρέβεζα έβρεχε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.


Προβλήματα λόγω βροχής στη Θεσσαλονίκη
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας έβρεχε και στη Θεσσαλονίκη, με τα φαινόμενα να είναι έντονα ανά περιοχές, προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς. Σύμφωνα με το seleo.gr όχημα εξετράπη της πορείας του στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. Επίσης λόγω της κακοκαιρίας ήταν πολύ αυξημένη η κίνηση στο οδικό δίκτυο.



Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.






Ισχυρή βροχόπτωση έκρυψε το δρόμο στη Παλιοβούνα-Η κατάσταση στη Ναυπακτία
Δείτε εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Nafpaktianews.gr τη νύχτα με την ισχυρή βροχόπτωση να έχει κρύψει κυριολεκτικά τον δρόμο. Χωρίς προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα η Ναυπακτία αλλά και την ώρα που τα καιρικά φαινόμενα πέρασαν από την Ναύπακτο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *