ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Οργή στον παράδεισο των γάμων»



Στη Ρόδο και την απαγόρευση τέλεσης γάμων στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, μετά από μια «ακατάλληλη» για τα χριστιανική ήθη, σύμφωνα με τον μητροπολίτη του νησιού, φωτογραφία νεόνυμφου ζευγαριού, την οποία ανήρτησαν στο Facebook αναφέρεται η TAZ του Βερολίνου.

«Το παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου κάτω από την Ακρόπολη της Λίνδου είναι όχι μόνο πανέμορφο, αλλά αποτελεί και ιερό τόπο για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εδώ λέγεται ότι έφτασε ο απόστολος Παύλος στο τρίτο ιεραποστολικό του ταξίδι πριν από περίπου 2.000 χρόνια, φέρνοντας το χριστιανισμό στη Ρόδο», σημειώνει η εφημερίδα. Συγχρόνως σήμερα «αυτό το παρεκκλήσι είναι και ένας μαγνήτης για ζευγάρια από όλο τον κόσμο που έρχονται εδώ για να παντρευτούν, αφήνοντας στη Ρόδο πολλά χρήματα». Όπως αναφέρει η TAZ, πολλοί επιχειρηματίες και εστιάτορες ανησυχούν για το μέλλον της Λίνδου «επειδή φοβούνται μήπως οδηγηθούν τα επόμενα χρόνια σε οικονομικές απώλειες, εξαιτίας μόνο μιας φωτογραφίας». Ο Δημήτρης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Λίνδο, βλέπει για παράδειγμα τη συγκεκριμένη φωτογραφία «απλά ως αστεία, και σε καμία περίπτωση σαν μια επίθεση στη θρησκεία ή την εκκλησία».

Η ΤΑZ κάνει μια ιστορική αναδρομή στις μεγάλες δόξες που γνώρισε η Ρόδος και η Λίνδος τη δεκαετία του 70 σημειώνοντας ότι σήμερα, στην εποχή του μαζικού τουρισμού, το νησί παραμένει δημοφιλής προορισμός για τέλεση γάμων. Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Ο τουρισμός του γάμου είναι από τις κύριες πηγές εσόδων στην περιοχή. Κάθε χρόνο σχεδόν 600 ζευγάρια παντρεύονται στον Άγιο Παύλο. Όλη αυτή η τουριστική κίνηση αποφέρει έσοδα περίπου 15 εκατομ. ευρώ». Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι οι πολίτες που θεωρούν «χυδαίες» αντίστοιχες συμπεριφορές Βρετανών, κυρίως, τουριστών που κατακλύζουν το νησί, όχι μόνο τη Λίνδο και περιοχές όπως το Φαληράκι. Ωστόσο, για τους περισσότερους επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού, που ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τα τελευταία χρονιά, η ιδέα ότι μπορεί να πληγούν μελλοντικά από μια αποχώρηση των τουριστών που έρχονται να παντρευτούν στα μέρη τους, προκαλεί σοκ.

DW

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/10/17 10:58

    Ολα τελικα για των βωμο του χρηματος..γιαυτο σε μερικα χρονια θα αφανισουν και τον χριστιανισμο.αν το εκαναν στην τουρκια σε καποιο τζαμι κατι αναλογο τη πιστευεις οτι θα γινοταν αραγε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *