ροή ειδήσεων

Συνάντηση ΣΕΤΕ - Μελών του και παραγωγικών φορέων στη Ρόδο



Στην ατζέντα των συζητήσεων καίρια ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό κόσμο της χώρας και ειδικότερα τους επιχειρηματίες στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε σήμερα στη Ρόδο ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος με τα Μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς του νησιού. Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΤΕ, κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΔΣ του ΣΕΤΕ, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Βερνίκος.

Στόχος των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων και των ευκαιριών που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό καθώς και οι προοπτικές που υπάρχουν για τη Ρόδο και το σύνολο των προορισμών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για μία ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη και για μία ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα όπως η προώθηση των προορισμών του Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη της Marketing Greece, η επικείμενη επιβολή του φόρου διαμονής στα καταλύματα, η επερχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου και τα προβλήματα που εμποδίζουν την επενδυτική προοπτική των προορισμών.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Α. Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και τη Μarketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας επιχειρεί να αναδείξει καίρια ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στον τομέα. Αυτός είναι ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στη Ρόδο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διατηρούν υψηλά μερίδια στις βασικές μας διεθνείς αγορές ενώ υπάρχουν δυνατότητες για την περαιτέρω αύξησή τους. Υπάρχουν, όμως, ζητήματα τόσο εδώ όσο και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους. Ο φόρος διαμονής στα καταλύματα και η επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όσα νησιά του Αιγαίου διατηρείται ακόμη το εν λόγω καθεστώς αποτελούν αντιαναπτυξιακά μέτρα που υποθάλπουν τη τουριστική δυναμική των προορισμών».

Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις εργασίας του ΣΕΤΕ στη Ρόδο παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Γιώργος Αμβράζης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *