ροή ειδήσεων

«Φυτώριο» νέων επιχειρήσεων αποτελούν οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών μισθώσεων



Η μεγέθυνση του κλάδου των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων είναι πλέον τέτοια, που επιτρέπει και την ανάδυση νέων επιχειρήσεων, οι οποίες παρέχουν συναφείς υπηρεσίες με στόχο να καλύψουν κενά στην αγορά. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, με αποκλειστικό σκοπό την εκμίσθωσή τους μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων. Μια τέτοια εταιρεία είναι η easyBnb, η οποία αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του ακινήτου του εκάστοτε ιδιοκτήτη, από την προβολή του μέχρι τη διαχείριση των κρατήσεων και τον καθαρισμό του. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες που είτε αδυνατούν (π.χ. μπορεί ο μόνιμος τόπος κατοικίας τους να είναι σε άλλη πόλη ή να είναι συνταξιούχοι) είτε δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε μια τέτοια διαδικασία οι ίδιοι. Μόνο στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα δεκάδες ακίνητα.

Αντίστοιχα, ζήτηση προκύπτει και για άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ακόμα μία ελληνική νεοφυής εταιρεία (startup) είναι η Syncbnb, η οποία συστάθηκε πριν από λίγους μήνες με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης πολλαπλών αγγελιών ακινήτων, είτε από έναν ιδιοκτήτη είτε από έναν διαχειριστή ακινήτων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή μέσω της οποίας αυτοματοποιείται η διαδικασία διαχείρισης κρατήσεων, συγχρονίζοντας τα ημερολόγια μεταξύ πολλαπλών διαδικτυακών πλατφορμών ενοικίασης. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση, δεδομένου ότι, με βάση τη μελέτη της Grant Thornton για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, υπολογίζεται ότι η πλειονότητα των ακινήτων διατίθεται μέσω πολλαπλών καναλιών προβολής (π.χ. Airbnb, HomeAway, Booking, Tripadvisor κ.λπ.), καθένα εκ των οποίων απευθύνεται και σε κοινό με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνολικές αγγελίες ακινήτων ανέρχονται σε 106.452, αλλά ο καθαρός αριθμός των ακινήτων δεν ξεπερνά τις 63.871. Εν ολίγοις, αρκετά ακίνητα καταχωρίζονται σε περισσότερες της μιας πλατφόρμες.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι χρήστες/ιδιοκτήτες στη διαχείριση πολλαπλών κρατήσεων, η Syncbnb έχει αναπτύξει και προσφέρει ένα εργαλείο που αναλαμβάνει να συγχρονίσει τα ημερολόγια των κρατήσεων του ακινήτου του εκάστοτε ιδιοκτήτη, σε όσες πλατφόρμες είναι αυτό καταχωρισμένο. Στόχος είναι να αποφεύγονται τυχόν διπλοκρατήσεις το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά και η μεγιστοποίηση του κέρδους του ιδιοκτήτη, καθώς διευκολύνεται η διαδικασία της πολλαπλής καταχώρισης, επιτρέποντάς του να απευθυνθεί σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Τα οφέλη πολλαπλασιάζονται όσο περισσότερα ακίνητα διαθέτει προς αξιοποίηση ο εκάστοτε ιδιοκτήτης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *