ροή ειδήσεων

Μουσικό ταξίδι στην παράδοση της Ρόδου από το «αλάτι της γης»



Η δημοφιλής εκπομπή της ΕΡΤ φιλοξενείται στο χωριό Ασκληπιείο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, «Το αλάτι της γης», η δημοφιλής εκπομπή της ΕΡΤ που προβάλλεται κάθε Κυριακή μεσημέρι, πραγματοποιεί γυρίσματα στη Ρόδο. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, θα στηθεί ένα παραδοσιακό, νησιωτικό γλέντι στο Ασκληπιείο και στο φιλόξενο πνευματικό κέντρο του χωριού, όπου θα πάρουν μέρος μουσικοχορευτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της Ρόδου και θα καταγραφεί από το επιτελείο της εκπομπής, με στόχο να αναδειχθεί η πολιτιστική, μουσική αλλά και γαστρονομική παράδοση του τόπου.

Η εκπομπή «Το αλάτι της γης» έχει μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό της Ελλάδας αλλά και στην Ομογένεια. Το επιτελείο της εκπομπής με επικεφαλής τον κ. Λάμπρο Λιάβα (εθνομουσικολόγο, καθηγητή και διευθυντή του τομέα Εθνομουσικολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) στοχεύει στην καταγραφή και διάσωση της Ελληνικής παράδοσης και της προβολής της στο ευρύ κοινό. Συνδυάζει τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα με την επιμόρφωση και μέσα από την καταγραφή πολύτιμων τεκμηρίων του μουσικού μας Πολιτισμού, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα σημαντικό αρχείο. Συνεπώς ο πολιτισμός, η παράδοση και τα λαογραφικά στοιχεία της Ρόδου θα προβληθούν μέσα από την εκπομπή ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό που απευθύνεται «Το αλάτι της γης».

Σημειώνεται ότι πριν τη Ρόδο, «Το αλάτι της γης» βρέθηκε στη Λέρο για τη μαγνητοσκόπηση εκπομπής που θα προβληθεί το επόμενο διάστημα από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Η εκπομπή έχει τιμήσει ξανά τα Δωδεκάνησα στο πρόσφατο παρελθόν. Τον Δεκαπενταύγουστο «Το αλάτι της γης» ήταν αφιερωμένο στην Κάλυμνο.



Μαριέτα Παπαβασιλείου

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού,

Αθλητισμού και Πολιτισμού

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *