ροή ειδήσεων

Θεσμός πλέον το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού




Περισσότεροι από 500 σύνεδροι, αρχιτέκτονες, ξενοδόχοι κ.α., από όλη την Ελλάδα"αγκάλιασαν" θερμά το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που έλαβε χώρα στο διήμερο 21 - 22 Οκτωβρίου στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Η αρχιτεκτονική και ο τουρισμός ήταν οι δύο κεντρικές έννοιες που διαπραγματεύτηκαν έντεχνα όλοι οι εισηγητές του συνεδρίου, θέτοντας τις βάσεις για έναν ουσιαστικό διάλογο και μία διάδραση μεταξύ των παραπάνω εννοιών που έχει ανάγκη ο τόπος μας να εξελίσσονται από κοινού.




Κοινό τόπο μεταξύ των αρμοδίων αποτέλεσε η πεποίθηση πως τα συνέδρια αυτά λόγω της ευρύτερης σημασίας τους για το Νότιο Αιγαίο και όλη την Ελλάδα, είναι γόνιμο να εξελιχθούν σε διεθνή, προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον πλανήτη και αποτελώντας έναν ισχυρό επιστημονικό και τουριστικό θεσμό για τα νησιά μας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αφίχθη στη Ρόδο μόνο για 3 ώρες, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα στηρίξει έμπρακτα τη θεσμοθέτηση των Συνεδρίων.

Σημειώνεται πως το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, ενώ εφέτος, με την στρατηγική συνεργασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ARCHISEARCH.gr μεταξύ των ιδιαίτερα επιφανών ομιλητών ήταν εκπρόσωποι από Διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλον τον κόσμο (όπως οι Zaha Hadid Architects, μίλησαν οι Δημήτρης Κολώνης και Ζέτα Κοτσιώνη, UNStudio, μίλησε η Μαριάνθη Τατάρη, ΜΚV Design, αλλά κα το επιμελητικό γραφείο που συνεργάζεται με το Design Museum of London και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες DOUBLE DECKER.



Χρυσός Χορηγός ήταν η εταιρεία ALUMIL, αργυρός η εταιρεία ΕUROPA, και Bronze η εταιρεία LAFARGE, ενώ εταιρείες από το χώρο των υλικών στήριξαν την διοργάνωση μεταξύ των οποίων οι: ΙDEAL STANDARD, IFI LIGHTING GROUP, LG, MIELE, NEOKEM, CARTECO, AVE, και η έκθεση 100% HOTEL SHOW, τέλος, δωροθέτης ήταν η εταιρεία APIVITA και χορηγός των transfer η εταιρεία Destination One.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *